Heb je het gevoel dat je in een rijdende trein zit, waar je niet uit kunt stappen?

Vliegen de dagen, weken, maanden, jaren voor je gevoel voorbij, zonder dat je je kunt herinneren wat je nu eigenlijk gedaan hebt. Heb je bovendien het gevoel dat er niets meer uit je handen komt en frustreert dat je mateloos?

Is je humeur er de laatste tijd ook niet beter op geworden? Word je om het minst of geringste boos en ben je al een aantal keer uit je slof geschoten, waar je achteraf onwijs van baalt?

Je weet wel dat als je zou gaan sporten en gezonder zou eten en meer zou slapen dat het dan beter met je gaat. Maar je hebt gewoon niet de energie en al helemaal geen zin om te sporten, terwijl dat echt een uitlaatklep voor je is. Omdat je niet meer sport, wordt je dikker. Die extra maat en dat buikje.. Daar baal je enorm van….

Ja? Baal je er enorm van? Dan is het nu hoog tijd om te stoppen!!

Ga zitten en lees de onderstaande tips. Stoppen met stressen en zet NU jouw eerste stap uit deze negatieve spiraal…

 1. Neem jezelf en je gevoel serieus.
 2. Onthoudt dat je perfect bent, zoals je bent. Je doet het goed, je doet je best en beter dan je best kan je niet doen. En ja, wellicht zit je in een situatie die onprettig is en wil je hier graag uit. Onthoudt dan dat ook dit dal bij het leven hoort. Het leven is als een golf, het gaat op en neer en dat maakt het leven mooi!
 3. Pak je agenda en plan voor de komende maand elke dag minimaal 15 minuten vrije tijd in. In die tijd doe je iets voor jouzelf. En dat is niet de tijd om je administratie te doen, of even met je kinderen te spelen. Nee, dit is jouw tijd.
 4. Leer te luisteren naar je innerlijke stem. Maak dagelijks een verbinding met je hogere Zelf. Alle wijsheid zit namelijk al in je en is om je heen en je zult merken door hier meer naar te luisteren, je meer in de flow komt en minder stress ervaart.
 5. Maak een lijst van alle dingen die je ‘moet’. Vaak zijn het niet de anderen waarvan je zoveel moet. Meestal moet je zoveel van jezelf. Je hoeft niet perfect te zijn. Hou daarom op met ‘moeten’, je bent goed zoals je bent.
 6. Doe bewust je boodschappen. Juist als je vermoeid bent, is de kans groot dat je minder gezonde dingen voor jezelf en je gezin koopt. Koop zoveel biologisch en eet groene groenten. Zij geven je energie en verhogen je weerstand.
 7. Stap zodra je je bed uitkomt onder een koude douche. Je zult merken dat het je weerstand verhoogt en je er vrolijk van wordt.
 8. Gebruik geen koffie, sigaretten, alcohol, drugs en slaapmiddelen. Het is gemakkelijk om deze middelen te gebruiken als oplossing tegen de stress, maar helaas werken ze niet of slechts kortstondig en brengen ze je daarna dieper in de negatieve spiraal.
 9. Maak ruimte. In je agenda, je kantoor en in je huis. Doe alleen die dingen die noodzakelijk en belangrijk zijn. Onthoudt dat je niet overal verantwoordelijk voor bent. Het is niet zwak, als je besluit minder te gaan werken. Je baas en jijzelf hebben meer aan een medewerker die een normale hoeveelheid werk verzet, dan één die thuis zit met een burn-out.
 10. Maak bewust je adem langer en dieper. Als je gestresst bent, ga je oppervlakkig en hoog ademen, terwijl je lichaam juist die lange en diepe adem nodig heeft om te ontspannen. Doe bewust je buik naar voren op een inademing en breng op een uitademing je navel naar je wervelkolom. Als je zorgt voor een krachtige uitademing, dan wordt vanzelf je inademing ook dieper.
 11. Zeg vaker ‘nee’. Zeg niet direct ‘ja’ als iemand iets van je wil, maar zeg, ik kom er bij je op terug. Dat geeft je ruimte om na te denken en te voelen of je het wel of niet wilt doen.
 12. Zorg voor ritme in je dag. Je kan daardoor meer op de ‘automatische’ piloot dingen doen, waardoor je meer energie overhoudt en meer dingen gedaan krijgt.

Heb je dit allemaal een keertje geprobeerd, maar zonder gewenst resultaat? Dan is het jaarprogramma ‘In no-time ontspannen’ voor jou. Door ja te zeggen tegen dit programma, zeg je ja tegen jezelf. Je zegt daarmee, ik ga structureel werken aan mijzelf. Ik wil meer rust in mijn hoofd, lekkerder in mijn vel zitten en bovendien steviger in mijn schoenen staan. Ik ben bereid om daar vanaf nu elke dag aan te gaan werken en wil graag wekelijks een nieuwe inspiratie video ontvangen. Meld je hier aan voor het jaarprogramma.

[SlideDeck id=’1321′ width=’100%’ height=’370px’]