Ik heb de gouden tip voor je om daar nu mee voorgoed te stoppen!

Staan bij jou ook altijd meerdere vensters open en ligt je mobieltje naast je laptop. Speel je tijdens je werk snel een spelletje Mindfeud of Wordfeud tussendoor?

Zijn twitter en facebook grote tijdsverslinders voor jou? Is er zomaar een uurtje voorbij, terwijl je even je tweets las of je facebook pagina checkte.

Heb je er wel eens bij stil gestaan waarom je dit doet? Heb je jezelf weleens de vraag gesteld hoe het komt dat de tijd door je handen vliegt? Waarom? Hoe komt het dat je de neiging hebt om maar continu je mailbox te checken? Hoe komt het dat je continu afgeleid bent? Waarom?

Stel jezelf nu deze vragen, schrijf het antwoord op en stel jezelf dan nog een keer de vraag waarom? Blijf dit 7 keer herhalen. Elke keer merk je dat je een laagje dieper komt.

Grote kans dat je erachter komt dat het komt doordat je ergens, diep van binnen, jezelf niet serieus neemt. Dat er diep van binnen een stemmetje tegen je zegt dat je het niet waard bent, dat het je toch niet zal lukken… Het verbaast me ook niet als je erachter komt dat de wereld om je heen zo aantrekkelijk en zo verleidelijk voor je is, dat je er elke keer weer ingezogen wordt, of je nu wilt of niet.

Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om te stoppen met multitasken, omdat je gemerkt hebt dat het echt geen tijdswinst oplevert en zorgt voor onrust in je hoofd. Waarschijnlijk heb je gewerkt met lijstjes, misschien heb je een aantal taken gedelegeerd. Het werkte wel, maar niet structureel.

Want na een dag, een week, een maand of misschien na een jaar gebeurde er iets, waardoor je weer 10 dingen tegelijkertijd ging doen. En omdat het in het begin wel lukt, verslapt je discipline en neemt de druk op je werkblad en daarmee in je hoofd weer toe. Hoe zorg je er nu voor dat je voorgoed stopt met multitasken?

Het antwoord is simpel, maar de uitvoering vraagt heel wat van je;-) Ben je er klaar voor om het antwoord te horen? Mijn gouden tip is ‘hou met heel je hart van jezelf en geef jezelf de allerhoogste prioriteit’.

Want door jezelf de allerhoogste prioriteit te geven en volledig van jezelf te houden, zorg je automatisch voor rust in je hoofd. Zie je lichaam als jouw tempel. Met jou als opperhoofd van die tempel. Zorg dan voor jezelf, zoals je voor een tempel zou zorgen, vanuit innige liefde, diep respect en eerbied.

In een tempel is geen ruimte voor negativiteit, geen ruimte voor problemen. In een tempel is het licht en word je gedragen. Weet dat jij ook een tempel bezit, namelijk je eigen lichaam. Zorg ervoor, geniet ervan, heb er respect voor en het zal je naar grootste hoogten brengen;-)

Ben jij het waard om volledig voor jezelf te kiezen? Durf jij het aan?

Meepraten over dit onderwerp? Je reactie op dit artikel is hieronder welkom op mijn weblog!

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”