Vaak hoor ik ‘ik ben niet lenig’, dus yoga is niets voor mij. Maar dit is een misverstand, wat ik graag aan de hand van dit artikel en een zeer ontroerend filmpje uit de weg wil helpen.

Wat is jouw beeld bij yoga? Is het iets voor iedereen of alleen voor slanke, schaars geklede dames in onmogelijke houdingen? Zie je jezelf dat nooit doen… Ik kan me dat goed voorstellen en herken dat ook toen in voor het eerst in aanraking kwam met yoga. Ik dacht van mezelf ook, ik ben niet lenig genoeg, ik kan m’n benen niet in m’n nek leggen en niet op m’n hoofd staan. En toch ben ik door de yoga toe te passen van mijn RSI klachten afgekomen.

Het beeld van yoga komt onder andere door wat we zien in de bladen. Ik heb een aantal willekeurige yogacovers gepakt en kijk maar wat je ziet..
Doen alleen slanke meiden yoga?

Allemaal slanke, lenige, schaars geklede dames… Dit is niet mijn beeld bij yoga. Op mijn lessen komen allerlei verschillende mensen, jong en oud, slank of dik, gezond of met allerlei lichamelijke klachten… En het mooie van yoga is, dat het niet uitmaakt. Al deze mensen hebben baat bij de yogalessen.

In de yoga nemen we hoe het nu is als uitgangspunt. Door de oefeningen word je je bewust van hoe jij in jouw vel zit. Sommige oefeningen zullen je gemakkelijk afgaan, terwijl andere een verschrikking zijn. Op die manier krijg je meer inzicht in jezelf en hoe jij in het leven staat. Door dat inzicht heb je de mogelijkheid om er iets aan te doen. Want yoga zorgt er heel erg voor dat je je bewust wordt van je eigen innerlijke kracht. Je kunt zoveel meer dan je denkt dat je kunt, als je er maar in gelooft.

Hoe sterk dat is, laat dit onroerende filmpje zien.

Als je bij een voorover buiging je tenen niet kunt aanraken, dan betekent dat niet dat geen yoga kan doen. Het is eigenlijk een teken dat yoga heel goed voor je lichaam zou zijn. Begin met de oefening en doe ‘m zo goed als het gaat. Door de oefening regelmatig te herhalen, zul je merken dat het na verloop van tijd beter gaat.

Want zoals het filmpje aangeeft, yoga is voor iedereen die openstaat voor een positieve verandering in zijn of haar leven. Ik hoop van harte dat ook jij je openstelt voor positiviteit in je leven!

Hartelijke groet,

Mirelle

Ik hoor het graag! Je reactie is van harte welkom op mijn weblog

PS: wil je persoonlijk met mij aan de slag, om zo enorme stappen te maken, richting meer plezier en geluk in je leven? Boek dan een VIP dag met mij en zet die eerste stap.

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”