Wat was het ontroerend en plechtig, vol tradities en toch passend in deze tijd en bovenal menselijk. Sinds gisteren hebben we een nieuwe Koning.

In de artikelen van de komende weken wil ik graag de lessen die je van de Koning en de afgetreden Koningin kan leren, met je delen. Vandaag de eerste les. En dat is wellicht de belangrijkste en moeilijkste van allemaal, zeker voor ons nuchtere Hollanders, die opgegroeid zijn met de spreuk: “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”.

Les 1) Dien iets groters dan jezelf, wees persoonlijk onpersoonlijk.

In het laatste televisie interview werd duidelijk dat Willem Alexander zich heel bewust is van de rol die hij voor ‘het vaderland’ heeft.
Hij is in zijn functie persoonlijk, onpersoonlijk betrokken, oftewel hij gaat niet voor het eigen belang. Nee, het vaderlandse belang staat bij hem bovenaan. Deze mindset heeft ervoor gezorgd dat ook bijvoorbeeld Beatrix in persoonlijk moeilijke tijden toch haar werk als Koningin heeft kunnen doen.

Door iets te dienen dat groter is dan jezelf, je gezin, je familie, boor je een creatieve bron in jezelf aan. Deze bron zorgt ervoor dat je zoveel meer kan dan je denkt dat je kunt. Het werkt zo omdat je onderbewuste het erg fijn vindt om anderen te dienen. Het is ook niet zo gek dat juist in deze tijd, waarin het voor velen van ons economisch even iets minder gaat, toch zo veel initiatieven zijn waar geven is delen juist voorop staat. Juist door te geven, ontvang je enorm veel. Ervaar het zelf!

Met de Business Yoga dien ook ik iets dat groter is dan mezelf. Je ontvangt bv ook elke week gratis de tips en inspiratie van me. Daarnaast heb ik het boek Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag geschreven. Ik voel me bevoorrecht om mijn ervaring en wijsheid met je te delen, om je zo te inspireren om je werk met meer plezier en ontspanning te doen. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan een prettiger werkklimaat, waar beslissingen genomen worden vanuit rust en vertrouwen en daar word ik intens gelukkig van.

Kortom, doe iets voor een ander, gewoon omdat je het leuk vindt en je er een goed gevoel van krijgt. Hieronder een paar voorbeelden om ook meer persoonlijk onpersoonlijk in het leven te staan.

  • Verbind je met iets dat groter is dan jezelf.
  • Geef een glimlach aan een willekeurige voorbijganger.
  • Sta in bus of tram op voor zwangere vrouwen of oudere mensen.
  • Communiceer positief, vertel bv. je collega dat je blij bent met de manier waarop jullie samen werken (uiteraard alleen als je het echt meent). 
  • Doe vrijwilligerswerk.
  • Help je collega’s daar waar je kan, niet alleen daar waar je mag.

Volgende week volgt het vervolg!

Hartelijke groet,

Mirelle

Je reactie is van harte welkom hieronder.

Als ik je mag begeleiden om een mindset te creëren, die ervoor zorgt dat je persoonlijk onpersoonlijk betrokken bent in de dingen die je doet, dan doe ik dat met alle liefde en plezier. Ik neem hier graag een dag voor. Tijdens die dag, die helemaal van jou en voor jou is, ben ik er persoonlijk, onpersoonlijk helemaal voor jou. Je krijgt van te voren en achteraf een aantal opdrachten, die je helpen om deze mindset diep in jezelf te verankeren. Lijkt je dit wat, mail – info@businessyogaonline.com –  of bel 06 44 55 89 81, dan maken we een afspraak. Ik heb slechts een paar plekken per maand in m’n agenda, dus wacht niet te lang.

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”