Komende maandag heb ik mijn radio debuut. Ergens tussen 9 en 11 ben ik in de uitzending van Martijn en Iwein van werken.fm. Ik ben me daar zowel mentaal als inhoudelijk op aan het voorbereiden.

De inhoudelijke voorbereiding is redelijk standaard, daarom focus ik in dit artikel op het mentale deel van de voorbereiding. Hoe ik dat doe, lees je hieronder.

1) Ik maak gebruik van de kracht van de visualisatie

Zo heb ik allereerst een aantal uitzendingen beluisterd, zodat ik een beeld heb van hoe zo’n uitzending eraan toe gaat. Ik doe dagelijks de volgende visualisatie: – Ik ga op een rustige plek zitten, sluit m’n ogen en focus mijn ogen op m’n derde oogpunt. Dit stimuleert mijn intuïtie. Ik ga met m’n aandacht naar m’n adem. Dan stel ik me voor dat ik daar in de studio zit. Ik voel me op m’n gemak, het is gezellig. In m’n hoofd luister ik in detail naar het gesprek dat we hebben. Als ik merk dat er angsten of onzekerheden naar boven komen, dan kijk ik daarnaar en zeg ik tegen mezelf dat ook die er mogen zijn. Door de onzekerheid en angst toe te staan, lossen ze vaak op. Dan sluit ik de visualisatie af met een glimlach op m’n gezicht en een dankbaar gevoel in m’n hart.

2) Ik ga, zoals Steven Covey adviseert, uit met het doel in zicht.

Mijn doel van het radio interview is om meer bekendheid te genereren voor Business Yoga. Business Yoga is zo’n krachtige tool, die helemaal past in deze tijd. Ik gun het mensen die vastgelopen zijn, of dreigen vast te lopen in hun werk van harte dat Business Yoga op hun pad mag komen, omdat ik weet dat het hen in no time weer energie en kracht geeft.

3) Ik ben me ervan bewust dat ik een hoger doel dien.

Door me bewust te beseffen dat ik met de business yoga een hoger doel dien, namelijk zoveel mogelijk mensen inspireren om goed voor zichzelf te zorgen, ook onder de druk die een business omgeving met zich mee brengt. Als ik me daarmee verbind, dan vloeien de juiste woorden als vanzelf uit m’n mond. Ik ben dan persoonlijk onpersoonlijk betrokken, wat voor mij heel bevrijdend werkt.

4) Ik ben bij voorbaat al super dankbaar voor deze kans, ik hecht geen waarde aan de uitkomst.

Door vooral geen verwachtingen te hebben van mezelf tijdens het interview, kan ik tijdens het gesprek beter in het nu zijn. Dit klinkt wellicht tegenstrijdig met de voorgaande punten, maar zo zie ik het niet. De vorige stappen zorgen ervoor dat ik straks alle voorbereidingen heb getroffen die ik kon treffen. Hoe het verder gaat, is in de handen van het universum. Daar heb ik geen invloed op, dus maak ik me er ook niet druk over. Dat stuk laat ik bewust los.

5) Ik oefen ter voorbereiding dagelijks minimaal 15 minuten de lange diepe adem.

De lange diepe adem is mijn allergrootste vriend. Ik neem er al dagelijks de tijd voor, maar het kan geen kwaad om m’n lange diepe adem een flinke boost te geven. Lange diepe adem geeft je ontspanning, zorgt ervoor dat je extra alert bent en helder in je hoofd.

6) Ik stimuleer mijn pink en doe een aantal meditaties die me helpen bij de communicatie.

Alle vingers hebben een eigen kwaliteit en je kunt je voorstellen dat je vingers het toetsenbord zijn waarmee je hersens bestuurd worden. Je pink is de vinger van de communicatie, vandaar dat ik de komende dagen veel mijn duim tegen mijn pink zal aanleggen. Daarnaast zal ik een aantal van de speciale meditaties en yogaoefeningen die je communicatie verbeteren doen.

Hoe bereid jij je voor op een belangrijk gesprek? Ik lees je reactie graag hieronder!

Hartelijke groet,

Mirelle


Als je ook korte en krachtige yogaoefeningen en meditaties wilt leren om je communicatie te verbeteren, meld je dan aan voor het OK programma. Het jaarprogramma waarin je o.a. wekelijks een videoles van me krijgt. Er is in dit programma veel aandacht voor communicatie, met jezelf, met anderen en met het universum.


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”