Op het moment dat ik deze blog schrijf, zit ik in Groningen aan de keukentafel van m’n moeder. De klok van m’n oma hangt naast me en tikt gezellig. Het is, naast het geluid van het toetsenbord en de zingende vogeltjes buiten, het enige geluid dat ik hoor. Ik merk dat ik mijn adem onbewust afstem op de tikkende klok. Ik adem in als de klok tikt, hou m’n adem een tik vast en adem dan weer uit bij de volgende tik.

Terwijl ik daar zo naar luister, besef ik me dat we heel wat van die tikkende klok kunnen leren en inspireerde de klok me voor het delen van drie simpele yogaoefeningen, die je direct achter je bureau kunt doen.

  1. De klok is continu in beweging, ze staat geen moment stil. Dit is net als onze adem, die gaat ook continu door. Adem in het ritme van de klok. Adem in in 5 seconde, hou dan je adem 5 seconde vast, adem dan uit in 5 seconde en blijf tot slot 5 seconde leeg. Ga hier, zolang het prettig voor je is, mee door.
  2. De klepels van de klok bewegen van links naar rechts. Beweeg nu ook, in het ritme van je adem, je hoofd van links naar rechts. Adem uit terwijl je je hoofd naar je oren beweegt en adem in terwijl je je hoofd weer recht boven je romp brengt.
  3. De klok laat elk half uur even iets van zich horen door te slaan. Doe net als de klok en doe elk kwartier even iets anders, rek je even uit, sta even op, waarna je weer vol frisse energie doorgaat.

En wellicht de belangrijkste les die we van de klok kunnen leren is dat ze niet getikt raakt van al dat getik 😉

Laat je niet gek maken, ga net zoals de klok in je eigen tempo door, dan kom je er wel 😉

Heb je aanvullingen, opmerkingen, ik hoor het graag!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”