Negatieve gedachten komen gemakkelijk, maar ze verdwijnen niet maar weer. Het lijkt alsof ze ergens in je lichaam een hobbel achterlaten. Net zoals de wind hobbels op het zand achterlaat. En een weg met hobbels en bobbels is niet zo comfortabel. 

Vandaar deze week een oefening die alles weer lekker glad strijkt. Een magische strekking, die alle negativiteit uit je lichaam laat stromen.

Zo doe je de oefening:

  1. Ga rechtop staan. Zet je voeten zo neer, zodat je knieën en je hielen elkaar aanraken. Je voeten maken een hoek van 45 graden en staan plat op de grond (dus dames, hakken uit).
  2. Strek je armen nu omhoog. Je handpalmen wijzen naar voren. Als je wilt kun je je duimen in elkaar haken, om zo gemakkelijker te strekken.
  3. Hou je benen recht, strek jezelf vanuit je voeten. Let erop dat je je knieën niet op slot zet.
  4. Strek jezelf nu omhoog en naar achteren. Maak een hoek van twintig graden om precies te zijn.
  5. Je staat perfect in de houding, als je hoofd, je wervelkolom en je armen een ononderbroken curve maken. Lukt het niet, dan is dat niet erg. Stel jezelf voor dat je die perfecte curve maakt.
  6. Het kan zo zijn dat als je in deze houding staat, je lichaam begint te schudden. Is dat bij jou het geval, laat het dan gebeuren. Blijf goed lang en diep ademen en voel je voeten op de grond.
  7. Blijf 2 minuten in deze houding. Terwijl je in de strekking staat, maak je je adem langer en dieper.
  8. Kom na de 2 minuten langzaam en voorzichtig uit de houding. Buig helemaal voorover, terwijl je je adem laat gaan zoals die gaat. Voel hoe de energie door je lichaam stroomt. Op die manier stroomt alle negativiteit uit je. En dat is niet het enige effect van deze oefening. Het centreert je navelpunt (je krachtcentrum), het balanceert de energie in je lichaam en het tovert boosheid om tot kalmte.

Kortom, een oefening die het proberen waard is!

Heb je aanvullingen, opmerkingen, ik hoor het graag!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”