Als je de hele dag door zittend werk doet, dan kan ‘t nogal eens voorkomen dat je lichaam begint uit te dijen.

Ook rugklachten zijn velen niet vreemd. Door het vele zitten, wordt je lichaam slap en stijf en er ontstaan vetrolletjes op plekken waar je niet echt op zit te wachten 😉

Daar word je niet blij van, daarom vandaag drie gouden tips om je lichaam in topvorm te houden. En het mooie van de tips is, dat je ze toepast terwijl je achter je pc je werk doet.

Voordat ik de tips met je deel, begint een topvorm met de juiste houding. Eerder deelde ik al de 5 stappen naar een ontspannen werkhouding met je. Het artikel lees je hier.

Mijn tips voor jou voor van vandaag zijn:

  1. Span je bilspieren elke 30 minuten 3 keer krachtig aan. Door je bilspieren aan te spannen, activeer je je lichaam vanuit je basis. Het zorgt ervoor dat de energie in je lichaam blijft circuleren en helpt je lichaamscellen bij het doen van hun werk.
  2. Pomp je navel elke 30 minuten drie keer krachtig. Door je navel op en neer te bewegen, activeer je je krachtcentrum. Dit geeft je lichaam extra energie.
  3. Adem elke 30 minuten drie keer lang en diep. Je zult merken dat door die lange en diepe adem, je je lichaam voorziet van extra zuurstof, waardoor je lichaam beter z’n werk kan doen. Adem in en uit door je neus en maak je adem zo lang en zo diep als je kunt.

Succes ermee en laat me weten hoe het voor jou werkt!  


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”