Mijn voornemen is om te stoppen met uitstelgedrag. Niet zeuren, maar gewoon doen. En niet teveel willen! De meditatie voor een Go Go Go mentaliteit heeft me hierbij heel erg geholpen.

Ik kwam erachter hoeveel tijd ik besteedde aan allerlei ‘smoesjes’ en ik kwam erachter hoe slim mijn brein is, hoe het continue op zoek is naar allerlei uitwegen, om maar niet datgene te doen wat ik moet doen – c.q. wilde doen.

Het internet en social media zijn gemakkelijke uitvluchten, het is heerlijk om even op facebook te kijken wat m’n vrienden gedaan hebben of naar de vele filmpjes ‘even’ te kijken. Ik merkte dat ik regelmatig snel een paar uurtjes verder ben, terwijl ik nog niet gedaan had wat ik wilde doen. Dit vond (en vind) ik erg vervelend, omdat het daardoor druk werd (wordt) in mijn hoofd. Ik ben voor mezelf op zoek gegaan naar de oorzaak van het niet kunnen focussen, zoals ik zou willen (dit is een belangrijke toevoeging…).

Hoe ik dat gedaan heb, deel ik hier graag met je.

Stap 1: Ik ging luisteren naar mijn innerlijke stem door met gesloten ogen en een rechte rug diep te gaan ademen. Allerlei gedachten passeerden en ik liet ze gewoon gaan. Om mijn gedachten tot rust te brengen luisterde ik op de inademing naar de klank ‘SAT’ (waarheid) en op de uitademing naar de klank “NAAM’ (identiteit).

Stap 2: Vervolgens heb ik een lijst gemaakt van alle storende gedachten. Daarna heb ik een top 5 gemaakt van meest storende gedachten. Gedachten die telkens terugkwamen en me tegenhielden, die me bang maakten, me wijs maakten dat ik niet goed genoeg was, allerlei negatieve gedachten.

Stap 3: Daarna heb ik de meditatie ‘Weg met die storende gedachten’ gedaan die je terug kunt vinden in mijn boek ‘business yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Elke keer dat ik de meditatie deed, nam ik 1 storende gedachte uit m’n top 5 en ‘spuugde’ die uit. Ik heb per gedachte 1 week de tijd genomen om ‘m los te laten. Als ik NU merk dat er weer eentje terugkomt, dan hoef ik maar even te ‘spugen’ en weg is ie.