Een van de meest uitdagende aspecten van het leven NU is om iets vol te houden. Je bent zo snel verveeld, uitgekeken en nieuwsgierig naar het gras bij de buren, dat er altijd groener uitziet. Je bent daardoor altijd op zoek, of het nu een nieuwe relatie, baan, uitdaging of recept is… Ga eens na hoeveel energie je hieraan besteed?

In mijn boek Business Yoga staan een aantal oefeningen waarbij je je armen 9 minuten in de lucht moet houden. Deze oefeningen geven je enorm veel energie en leren je om iets vol te houden…Klinkt goed, denk je wellicht, maar hoe hou ik mijn armen 9 minuten in de lucht?

Ik geef je hier vijf praktische yogatips die je daarbij helpen:

  • Ga de uitdaging aan, geef jezelf een kans en zeg tegen jezelf dat je het kan!
  • Identificeer je niet met de pijn.
  • Ontspan je schouders, breng ze zo dicht mogelijk bij je oren en rol ze naar achteren en naar beneden. Hou ze daar.
  • Trek je navel naar binnen en druk je zitbotjes diep de grond in, hou je rug recht en je kin in.
  • Adem krachtig en diep en luister elke inademing naar SAT, elke uitademing naar NAM.

Keep up and you’ll be kept up! Yogi Bhajan

Doe er je voordeel mee!
Hartelijke groet,
Sat Kirtan