Druk, druk, druk….heb je een overvolle agenda, met allemaal ‘superbelangrijke’ afspraken? Kom je daardoor niet meer aan je gezin, je vrienden, je familie en laat staan jezelf toe?

Herkenbaar? Dan is het hoog tijd en het perfecte moment om pas op de plaats te maken en ruimte te maken voor ‘ik’ afspraken. Ik leer je in vier simpele stappen hoe je dat duurzaam doet, zodat je je agenda niet weer laat overstromen.

Wat zijn zogenaamde ‘ik’ afspraken?
‘Ik’ afspraken zijn afspraken met jezelf, tijd alleen voor jou en je kan ermee doen wat jij wilt.

Succesvoorwaarden voor ‘ik’ afspraken?
De ‘ik’ afspraken zijn succesvol als je jezelf 2 beloftes doet.
1) Beloof jezelf plechtig dat je ‘ik’ afspraken net zo belangrijk zijn als andere afspraken. Je kunt je ‘ik’ afspraken dus niet zomaar verzetten 2) Beloof jezelf elke dag een of meerdere ‘ik’ afspraken in te plannen.

‘Ik’ afspraken in de praktijk invoeren
Stap 1: Neem je agenda, kijk kritisch naar alle afspraken die erin staan. Zijn er afspraken die je wellicht kunt verzetten of annuleren? Creëer zoveel mogelijk ruimte.

Stap 2: Plan voor 40 dagen dagelijks zogenaamde ‘ik’ afspraken in. Hoe lang je ‘ik’ afspraken duren, mag je zelf weten, laat ze minimaal 5 minuten duren. Je kan ervoor kiezen om een keer een ‘ik’ afspraak in de ochtend te maken, of eentje in de ochtend en eentje in de middag. Doe het op basis van je eigen behoefte en mogelijkheden.

Stap 3: Evalueer na de 40 dagen, stel jezelf de volgende vragen:
–       hoe was het om me aan de ‘ik’ afspraken te houden?
–       wat heb ik gedaan gedurende mijn ‘ik’ afspraken gehouden?
–       hoe ga ik verder met de ‘ik’ afspraken?

Tip: Combineer je ‘ik’ afspraken met het zelfstudiepakket Business Yoga, dan is het heel gemakkelijk om je eraan te houden.