Zojuist las ik op nu.nldat 92% van de werkende moeders stress ervaart bij het vinden van een balans tussen de zorg voor het gezin en het werken. Is dat ook zo bij jou?

Herken je een van de volgende situaties?

  • Je moet snel naar huis om je kinderen op te halen van de kinderopvang, maar je was nog niet helemaal klaar met dat artikel, dus dat neem je mee naar huis en doe je straks wel even…
  • Je jongste kind is een beetje ziek, geeft duidelijk aan bij jou te willen blijven, maar ja, jij moet naar je werk, zo is dat nou eenmaal en je laat (met pijn in je hart) je kind huilend achter bij de kinderopvang.

Je bent dus vaak aan het werk, maar met je gedachten en je gevoel bij je gezin, of juist andersom, je bent thuis, maar in je hoofd ben je al druk bezig met de voorbereiding van de belangrijke vergadering van volgende week. Met andere woorden, je bent niet hier, niet in het ‘NU‘ en dat kost je heel veel energie en zorgt ervoor dat je je gestrest voelt.

Het niet ‘aanwezig’ zijn, zorgt er ook voor dat je de dingen maar half doet, waardoor het je een ontevreden gevoel geeft en ook dat veroorzaakt weer stress (en een negatief zelfbeeld), wat ook weer energie kost.

De vraag is nu, hoe kom je uit deze negatieve spiraal en buig je hem om naar een positieve?

Hiervoor heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

  • accepteren dat goed goed genoeg is
  • afstand om naar jezelf te kijken
  • zelfdiscipline en duidelijke afspraken met jezelf (en je omgeving)
  • een grote glimlach en relativeringsvermogen

Het coachingsprogramma Breng balans in je leven, dat 25 januari van start gaat, helpt jou hier uitstekend bij. Het coachingsprogramma is opgebouwd in drie fasen, waarin ik je aan de hand mee neem om meer balans in je leven te brengen.

Ik ben zelf ook moeder en combineer de zorg voor mijn dochter (19 mnd), met de activiteiten als Yogic Lifestyle Consultant voor mijn eigen bedrijf en moet je bekennen dat ik persoonlijk heel blij en dankbaar ben voor de tools die ik in het coachingsprogramma met je deel.