Wie van u heeft aan yoga gedacht als oplossing voor duurzame inzetbaarheid? U niet?

Geef mij 5 minuten om u uit te leggen wat de effecten van yoga op de werkvloer (oftewel business yoga) zijn, zodat u zelf tot de conclusie kan komen dat het wellicht een onverwachte en nieuwe, maar logische stap is om yoga in te zetten.

Even de feiten op een rij. Als er binnen een organisatie niet gestuurd wordt op inzetbaarheid, dan zien we dat de inzetbaarheid afneemt naarmate mensen ouder worden. We zien dan vaak het volgende:

  • toename gezondheidsproblemen;
  • afname fysieke en mentale belastbaarheid;
  • afname in de arbeidsmotivatie;
  • afnemende bereidheid om te veranderen.

Wat kan yoga hierin betekenen? Yoga is een eeuwenoude techniek die zorgt voor balans in lichaam en geest. Het betekent ‘verbinding’ of ‘eenheid’. Het maakt het hoofd rustig en het lichaam jong en flexibel.

En dat is juist wat u nodig heeft, flexibele medewerkers, die openstaan voor veranderingen, die verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid en die tools hebben en toepassen om kunnen gaan met de toenemende werkdruk.

Juist door de yoga op de werkvloer te introduceren, zorgt u ervoor dat er meer flexibiliteit komt op de werkvloer. Bedrijven die al yoga aanbieden zijn positief over de resultaten. Medewerkers gaan beter om met stress, voelen zich vitaler en zijn creatiever. Ook de werksfeer verbetert, de betrokkenheid bij het bedrijf en bij elkaar vergroot.

Dit zorgt ervoor dat het ziekteverzuim omlaag gaat, uitval van medewerkers door werk gerelateerde klachten zoals Burn out, RSI en rug/nek afneemt. Het zorgt er ook voor dat medewerkers bewuster worden van hun eigen kunnen en hun eigen wensen. Hierdoor komt de juiste persoon op de juiste plek.

Heb ik u kunnen overtuigen? Of inspireren? Wilt u zelf de kracht van de business yoga ervaren of inzetten in uw organisatie? Neem contact met me op voor een vrijblijvende afspraak.

Reacties op dit artikel zijn van harte welkom.