Heb je ook van de zware pijnlijke schouders? Kraakt en piept het als je ze beweegt? Zou je wel elke dag een schoudermassage willen, maar is dat net even te kostbaar?

 

Doe dan de volgende oefening, in slechts een paar minuten heb je hetzelfde ontspannen effect als bij een massage.

  • Kom goed rechtop zitten
  • Voel je zitbotten op de grond (of stoel)
  • Adem diep in en breng je schouders omhoog
  • Adem diep uit en laat ze zakken (let op zakken en niet vallen..)
  • Ga hier 1-3 minuut in een rustig tempo mee door. Als je het prettig vind en je hebt een zware last op je schouders, maak dan je adem heel krachtig en diep en maak geluid tijdens de beweging. Zucht eens lekker diep op de uitademing.
  • Dan ga je versnellen, ga zo snel als je kunt je schouders op en neer bewegen. Laat je adem gaan zoals die gaat, concentreer je op de vliegensvlugge beweging van je schouders. Hou dit maximaal 1 minuut vol. Kijk of je niet nog iets sneller kunt bewegen voor de allerlaatste 10 seconde. Luister uiteraard goed naar je lichaam, zoek je grenzen op, maar ga er niet overheen!
  • Om de oefening af te sluiten adem je diep in, breng je je schouders zo hoog als je kan en hou je je adem 10 – 20 seconde vast.
  • Ontspan dan de houding en adem diep uit.
  • Geniet van de energie die je voelt stromen in je lichaam, let goed op je houding gedurende de dag en neem je voor om zodra je je bewust bent van de stijfheid in je schouders, je deze oefening zult doen.