Wat heeft trouwen met jezelf met Business Yoga te maken, denk je wellicht? Alles! Trouw zijn aan jezelf is het grootste geheim voor succes in je leven. Juist in een business omgeving, waar sprake is van een afhankelijkheidsrelatie doe je soms dingen die tegen je gevoel ingaan, omdat ze van je gevraagd worden.

Er zijn gedurende je werkdag genoeg plausibele redenen te verzinnen om even niet te luisteren naar je lichaam. Je overvolle agenda, waardoor je van vergadering naar vergadering loopt en geen tijd hebt om je lunch rustig op te eten. Bovendien zorgen die vergaderingen ervoor dat je to-do lijst maar blijft groeien.

Ook zorgen de reorganisaties, die momenteel binnen veel bedrijven plaatsvinden, voor veel onrust. Met je baan op de tocht, is het vaak nog moeilijker om daadwerkelijk trouw te blijven aan jezelf, je wensen en behoeften te uiten en bijvoorbeeld een extra pauze te nemen omdat je daar behoefte aan hebt.

Je hebt kracht en moed nodig om WEL te luisteren naar jezelf en te durven kiezen voor jezelf. Om wel jezelf op de eerste plaats te zetten, ongeacht de reactie van de ander.

Het wordt gemakkelijker om die keuze voor jezelf te maken, door te trouwen met jezelf. Door heel bewust de relatie met jezelf te bekronen met een huwelijk. Door bewust eeuwige trouw, in voor- en tegenspoed aan jezelf te beloven.

Juist in een business omgeving is het super belangrijk voor je gemoedsrust en je gezondheid om trouw te blijven aan jezelf. Daarom wil ik je uitnodigen om het idee, trouwen met jezelf, een kans te geven om te kijken wat het voor jou zou kunnen betekenen.

Daarvoor doe je de volgende oefening:

  • Ga op een rustige plek zitten of wandel in een mooie omgeving
  • Sluit je ogen en focus je op je ademhaling
  • Stel je nu voor dat je getrouwd bent met jezelf
  • Voel hoe het voelt als je trouw aan jezelf bent
  • Wat zou je jezelf willen beloven als je getrouwd bent
  • Wat is er anders, wat zou je niet meer doen en wat zou je zeker doen?
  • Luister naar je innerlijke stem
  • Eindig met een lange diepe inademing en een lange diepe uitademing.
  • Schrijf je bevindingen in je dagboek, prik al dan niet je datum…;-)