De Aad Such mantra is de code die je echt de essentie leert van wat onvoorwaardelijke liefde is. De mantra gaat als volgt: Aad Such Jugaad Such Hai Bhai Such Nanak Hosee Bhai Such en betekent: “Waarheid in het begin, waarheid door de eeuwen heen, waarheid zelfs nu, Nanak zegt dat de waarheid er altijd zal zijn.”

Zelf vertaal ik het als volgt: “Je was jezelf in het begin, je zult jezelf in de toekomst zijn, je bent nu jezelf, je zult altijd jezelf zijn.” Als je dit begrijpt, dan weet je wat onvoorwaardelijke liefde is. Onvoorwaardelijke liefde begint met jezelf. Je kunt niet van een ander houden zonder eerst van jezelf te houden.

Onthoudt daarbij het volgende. Omdat je een goede dag hebt, betekent niet dat je al op je levensbestemming bent aangekomen. Je bent geen mislukking, omdat je wel eens een slechte dag hebt. Omdat je iets verkeerd gedaan hebt, betekent dat niet dat je een slecht mens bent.

Jij bent Jij, een prachtige creatie helemaal goed zoals je bent. Jij bent niet jouw daden. Dat geldt ook voor onze familie, partners, vrienden, collega’s, etc. Denk daaraan in het contact met anderen en pas het toe in de praktijk. Je zult merken dat je op die manier diepgaandere relaties aantrekt.

Voor een maximaal effect leg ik hieronder uit hoe je deze prachtige mantra uitspreekt:
– Aad Such(*): Chant de klanken alsof je in gesprek bent met een vriend van lang geleden en visualiseer dat je naar het verleden wijst (een punt achter je).
– Jugaad Such(*): Chant de klanken alsof je in gesprek bent met een vriend uit de toekomst en visualiseer dat je naar de toekomst wijst (een punt voor je).
– Hai Bhai Such(*): Chant de klanken met het gevoel alsof het gesprek op dit moment plaatsvindt en visualiseer dat je met je handen iets van je borst naar je heupen duwt.
– Nanak Hosee Bhai Such(*): Chant de klanken met het gevoel alsof het gesprek overal om je heen plaatsvindt en visualiseer dat je je handpalmen omhoog en naast je lichaam zijn.

(*) Leg de nadruk bij Such op de ch, zodat het klinkt als SUCHSSSS

Ga zolang je wilt en comfortabel voor je is door het met herhalen van de mantra. Chant de mantra in een voor jou prettige houding.