Wees als een vuurtoren, schijn je licht in het donker en wijs anderen de weg.

De gouden tip die je laat zien hoe je in 2013 je licht kan laten schijnen!

Wij hadden vroeger een poster met daarop alle vuurtorens van Nederland. Ik vond het als kind leuk om daarna te kijken en ik probeerde te onthouden waar welke vuurtoren stond. Als we dan in de buurt van zo’n plaats waren, dan vroeg ik mijn moeder altijd of we naar die vuurtoren mochten en of we erop mochten klimmen. De vuurtoren hierboven is de vuurtoren van Katwijk, de plaats waar mijn oma woont.

Ik hou van het strand en de zee. Ik hou van de ruimte, maar ook ben ik steeds meer van de vuurtoren gaan houden. Het ontroert me dat de vuurtoren er altijd is, om anderen in het donker de weg te wijzen. Elke avond opnieuw is dat licht van de vuurtoren er, in zijn eigen ritme, zodat de mensen op zee weten waar ze zijn. Ik zie steeds meer de parallel tussen mijn huidige werk en de vuurtoren.

Ik ben heel graag die vuurtoren voor jou, die jou de weg wijst van het donker naar het licht. In mijn eigen ritme, onder andere met elke week opnieuw een artikel. Toen ik nog werkzaam was in de database marketing, was ik me niet bewust van het licht in mij. Ik was ‘gewoon’ aan het werk en was druk met de waan van de dag. En dat dat gepaard ging met lichamelijke klachten en stress in mijn hoofd, dat nam ik op de koop toe.

Ik had immers een goede baan, met leuke collega’s, op fietsafstand van mijn huis. Ik zag echt geen reden om iets te veranderen en toch knaagde er iets in mij. Het was pas toen een onbekende tegen mij zei: ‘he meisje, je bent echt niet gelukkig’, dat ik begon in te zien dat wat van binnen leeft, van buiten te zien is. Sindsdien ben ik me veel bewuster van wat er van binnen zich afspeelt en weet ik dat het geen zin heeft om dat te verbergen.

Ik heb als het ware een jas uitgedaan, heb mijn hart geopend en ben van angst naar vertrouwen gegaan. Dat was een heel proces met vallen en opstaan, maar ik voel me veel lichter en het heeft me hier gebracht en het helpt me nog steeds elke dag om mijn licht te laten schijnen. Ik gun het iedereen om ook zijn of haar licht te laten schijnen en deel daarom graag deze gouden tip met je.

Weet dat je je ware gevoelens niet kunt verbergen, dus doe geen moeite om het te proberen. Wellicht kun je een aantal mensen om je heen foppen, eens val je door de mand. Investeer in tijd voor jezelf, verstevig de relatie met jezelf, leer echt van jezelf te houden. Jij bent je meest kostbare bezit. En je bent het waard! Neem daarom dagelijks de tijd om te voelen wat je voelt.

Begin heel simpel, met 3 minuten lange en diepe adem, zodra je je bed uitkomt. Herhaal dit als je ‘s avonds gaat slapen. Je zult merken dat je in no time meer in contact bent met je gevoel en daardoor eerlijker naar jezelf kunt kijken en je je licht durft te laten schijnen.

Tip voor managers

Veel mensen zijn niet 100% zichzelf als ze op hun werk zijn. Ze zitten in een rol, een keurslijf. Ze doen soms dingen die eigenlijk niet helemaal bij ze passen, of ze doen dingen tegen hun eigen gevoel in, omdat het van ze gevraagd wordt. Jij, als manager, voelt wel dat er iets is, maar soms is het moeilijk om er de vinger op te leggen, wat er nu aan de hand is.

Om je mensen optimaal te begeleiden is het belangrijk om hen de ruimte te geven en om er te zijn voor ze. Neem de tijd om te werken aan de vertrouwensrelatie. Spreek in je bila’s dus niet alleen over de projecten, maar ga verder, toon oprechte belangstelling voor je mensen en stel veel open vragen. Je helpt je medewerker hiermee duidelijkheid te krijgen, daar waar het voor hem/haar ook nog vaag is.

Meepraten over dit onderwerp? Je reactie op dit artikel is hieronder welkom op mijn weblog!

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website: “Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.