Je poets je tanden elke dag, bij voorkeur 2 keer, omdat het goed voelt en als je het niet doet, dan ga je eerst uit je mond ruiken en uiteindelijk krijg je gaatjes… Zo werkt het ook met je gedachten en je lichaam. Maak je met het tandenpoetsen je tanden schoon, met de yoga zorg je ervoor dat je lichaam gezond blijft en je gedachten rustig en positief.
Dat tandenpoetsen iets is dat je je kinderen moet leren, heb ik zelf keihard als moeder ervaren. Mijn dochter was bang voor de tandenborstel en vond ‘t verschrikkelijk om te doen. Mijnpartner en ik waren niet zo streng om het tandenpoetsen bij haar door te zetten, waardoor ze nu gaten in haar tandjes heeft, die in maart gevuld worden;-( Gelukkig zijn we er op tijd bij en blijft haar ‘grote mensengebit’ bespaard. Na deze harde les nemen we nu elke dag bewust de tijd om de tandjes te poetsen in de ochtend en de avond, maar het is een heel proces geweest…

Vaak moet er eerst iets ‘ergs’ in je leven gebeuren, voordat je serieus met yoga aan de slag gaat. Voor mij waren dat mijn RSI klachten. Mijn lichaam schreeuwde om aandacht en rust. Ik hoop van harte dat jij, als lezer van dit eZine, het niet zover laat komen en dat je nu al de signalen van je lichaam serieus neemt.

Voor mij is yoga net als tandenpoetsen geworden. Ik neem elke dag bewust de tijd om m’n oefeningen te doen en voel me daar heel goed bij. Het heeft me wel heel wat jaren gekost om hier zo’n natuurlijk proces van te maken. Op dagen dat ik er niet aan toe kom (ja, ook bij mij slipt er weleens een dagje tussendoor), dan merk ik dat echt. Gelukkig voel ik dan heel snel van binnenuit die behoefte om de yoga weer op te pakken.

Dat gun ik jou ook en ik wil graag die strenge moeder voor je zijn, zodat je doorzet, juist op de momenten waarop je even helemaal geen zin hebt om yoga te doen. Omdat het doet helemaal niet wat je ervan verwacht… Je zult momenten hebben waarop er van alles in je leven gebeurd, waardoor je niet toe komt aan de yoga, of waarop je denkt, die rare oefeningen die ga ik toch zeker niet doen… Juist als die weerstand opspeelt, en ik kan je verzekeren, die weerstand komt, dan is het onontbeerlijk om iemand te hebben, die je bij de les houdt…

Wil jij leren hoe je yoga net als tandenpoetsen in je leven kunt integreren? Volg dan deze 3 tips.

1) Neem de komende week lang elke dag 15 minuten de tijd om jouw behoeften te analyseren. Wat is je grootste behoefte, als je even niet denkt aan de mensen om je heen, maar puur kijkt naar jouw behoeften? Wat wil jij diep van binnen? Voel je dat jij behoefte hebt aan meer verbinding, rust, energie, gezondheid, helderheid of openheid en voel je dat yoga/meditatie jou daarbij kan helpen, neem dat gevoel serieus.

2) Ga voor jezelf na op welke wijze je dat op dit moment in je leven kunt integreren. Hoeveel tijd/geld/energie heb je om te investeren in jezelf?

3) Ga dan na welke manier van leren bij jou past, kies een leraar en committeer jezelf voor minimaal 1 jaar aan deze leraar. Je zult merken dat je tijdens dat jaar ups en downs hebt, maar ik durf je te verzekeren dat je na een jaar lekkerder in je vel zit, meer rust in je hoofd hebt en steviger in je schoenen staat.

Wil je met mij aan de slag, wat ik heel leuk zou vinden, dan is het jaarprogramma Ontspannen en Klachtenvrij werken, het OK-programma, ideaal voor jou. Je krijgt daarbij wekelijks een videoles van 15 minuten, waarin ik een yogatechniek met je deel. Je leert hoe je ruimte voor jezelf creƫert, hoe je je batterij op kunt laden, hoe je echt thuis kunt komen en je werk los kunt laten, je leert oefeningen die je communicatie verbeteren, met jezelf en met de mensen om je heen, en nog veel meer. Naast de online lessen, is er maandelijks een telefonisch vraag en antwoordsessie, waarin je al je vragen aan mij voor kunt leggen, zodat ik je verder kan helpen en praktische tips kan geven, zodat je weer verder kan en bovendien mag je samen met je partner gratis meedoen aan de live workshop De 7 geheimen van Business Yoga.

IK KIJK ER NAAR UIT OM MET JE TE WERKEN, KLIK HIER OM TE LEZEN WAT HET OK PROGRAMMA PRECIES INHOUDT!