Een guru raadde zijn studenten aan om drie keer per dag te mediteren. De meeste van zijn volgelingen keken hem wat bezwaard aan. Hun commentaar was bijna gelijkluidend: “Ik zal het proberen.”. De guru knikte ernstig en terwijl hij terug liep naar zijn zitplaats, viel het boek dat hij onder zijn arm had op de grond.

Verstoord draaide hij zich om, bukte voorover, reikte naar het boek, maar greep er vijftien centimeter naast. Keer op keer greep hij vergeefs naar het boek. Zijn studenten keken hem verbijsterd aan. “Probeer jij het ook eens”, daagde de guru een van hen uit. De student liep naar het boek, boog voorover, pakte het boek en reikte het zijn guru aan. Die sloeg boos het boek uit de handen van de student en zei: “Ik vroeg je niet het boek op te pakken, ik vroeg je alleen maar het te proberen!”

Wil jij Business Yoga ervaren, schrijf je dan in voor een van onze trainingen. Wees gewaarschuwd, als je komt, ga het dan niet proberen, maar ga het ervaren. Kom met een open mind en laat het over je heen komen. Belangrijk is om tijdens en naderhand te voelen wat Business Yoga voor jou kan betekenen. Wellicht voel je tijdens de sessie energie stromen in je lichaam of voel je spieren of sensaties in je lichaam die je normaal gesproken niet voelt. Het is allemaal onderdeel van een Business Yoga training.

Een van de belangrijkste dingen die je leert door Business Yoga is zelfdiscipline. Elke dag 9 minuten de tijd voor jezelf nemen, lijkt iets heel simpels, maar in de dagelijkse praktijk blijkt om het 40 dagen vol te houden je een behoorlijke dosis zelfdiscipline nodig hebt om het vol te houden. Uiteraard helpt het dat je je door de oefeningen lekkerder in je vel komt te zitten. Dat is tegelijkertijd ook een valkuil, want als je lekker in je vel zit, waarom zou je dan nog yoga doen…. Je zult, net als mij, kampioen zijn in het verzinnen van smoezen, daarom is het goed om je voor te nemen om het gewoon te doen en woorden als proberen uit je vocabulaire te schrappen.

Ik ga het in elk geval proberen….. doen!