Ik merk in mijn praktijk dat er veel mensen zijn waarbij de maat flink vol is. Om het minste of geringste vliegen ze uit hun slof. Ze reageren dit vaak af op zichzelf, hun geliefden of hun kinderen, terwijl ze dat helemaal niet willen. Maar het vervelende woord is er al uit voordat ze er erg in hebben. Daarom is het zo belangrijk om tools te hebben om de stoom af te blazen. Om de werkstress niet mee naar huis te nemen, maar ‘m daar te laten waar die veroorzaakt wordt.

Dit is het laatste artikel in de serie omgaan met negativiteit. Ik hoop dat je aan de slag bent gegaan met de tips die ik je tot nu toe gegeven heb. Je bent je nu bewuster van je negatieve denkpatronen en hebt tools om het om te buigen.

Vandaag deel ik vier yogatechnieken met je die je helpen om stoom af te blazen. Want ik weet uit eigen ervaring dat het heel wat van je vergt om op de momenten dat je echt boos bent, om dan aan de tools te denken, laat staan ze toe te passen.

Deze vier korte en krachtige tools, kun je zonder enige ervaring toepassen. Doe voor een aantal van de oefeningen wel even de deur dicht, anders gaan je collega’s nog gekke dingen van je denken 😉

1) Adem tien keer diep in en diep uit. Ga daarvoor met een rechte rug zitten en sluit je ogen. Je zult merken dat je boosheid zakt. Want als je boos, verdrietig of emotioneel bent, dan adem je over het algemeen niet diep. Door je adem dieper te maken, zakt de emotie.

2) Doe een aap na. Maak vuisten van je handen en begin te kloppen op je borst en je schouders. Klop snel en open je mond en laat de klanken naar buiten komen. Deze oefening ontspant en opent je hart, dat door de boosheid vaak gesloten is.

3) Stamp met je voeten. Doe je schoenen uit en loop op je blote voeten (of sokken) door je kantoor. Als je merkt dat je lekker warm bent geworden, til dan je knieën op. Na een minuut of 3 ben je al je woede kwijt en dans je door je kantoor. Het stampen zorgt ervoor dat je je geaard voelt en door die aarding ben je beter in staat om neutraal naar de situatie te kijken en kun je het makkelijker loslaten.

4) Adem als een leeuw. Ga zitten op je stoel, zet je voeten plat en stevig op de grond. Leg je handen op je knieën, open je mond en steek je tong naar buiten. Adem nu krachtig door je open mond in en uit. Maak hele grote ogen en grom als een leeuw. Het is een geweldige manier om je emoties los te laten. Doe wel even de deur dicht, anders schrikken je collega’s misschien.

Je aanvullingen zijn van harte welkom op mijn weblog

PS: Wil je meer korte en krachtige technieken leren, zodat je met meer plezier en minder stress je werk doet? Schrijf je dan in voor het OK programma en ontvang elke week een videoles, zodat je de technieken eigen maakt. 

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website.

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”