Elke keer als ik naar een foto of video van Bette Calman kijk, dan word ik blij van binnen. Ik zie een prachtige vrouw, die ondanks haar leeftijd (ruim in de 80 jaar) flexibeler is dan de meeste van ons.

Wat is nu haar geheim? Haar geheim ligt ‘m in de volgende drie dingen.

1: Ze doet sinds dat ze 26 jaar is dagelijks yogaoefeningen, om de dag door te komen. De oefeningen helpen haar om de dagelijkse bezigheden beter aan te kunnen. Ze heeft heel lang vele uren gewerkt in een hotel. De oefeningen zorgden ervoor dat haar benen niet zo vermoeid waren en dat ze de emoties die het werk met zich mee bracht een plek kon geven.

2: Ze maakt zich niet druk om wat er morgen gaat gebeuren, nee, ze doet haar best om van vandaag een mooie dag te maken. En dat is een hele wijze les, die je heel veel energie kan besparen. Ga maar eens voor jezelf na hoeveel energie jij kwijt raakt aan zaken die nog niet eens zeker zijn of ze gaan gebeuren. Als je werkelijk datgene doet wat je vandaag af wilt hebben, dan geeft je dat een enorme rust. Maar onze to do lijst is meestal zo groot, dat het bijna onmogelijk is om deze af te maken. Hierdoor heb je altijd het gevoel dat er iets gedaan moet worden en heb je eigenlijk nooit echt rust. Daarom is mijn advies om je to do lijst op te knippen in stukjes, behapbare stukjes en die stukjes af te ronden. Zodra een stukje klaar is, sta daar dan bij stil, vier het, voordat je doorgaat naar de volgende. Het vieren van successen is iets dat vaak vergeten wordt, maar wat voor je gemoedsrust heel belangrijk is. Het geeft je het gevoel dat je iets afgerond hebt, dat je weer een stap dichter bij bent en dat is een lekker gevoel.

En tot slot nummer 3: ze houdt zich niet bezig met wat anderen van haar vinden of hoe anderen voor haar kunnen zorgen. Nee, ze neemt die verantwoordelijkheid voor zichzelf en daarmee is ze veel meer in haar kracht en verspeelt ze geen energie aan dingen die buiten haar liggen en waar ze toch geen invloed op heeft.

Hoe zou het zijn als je deze drie wijze lessen in je werk zou integreren? Hoe zou het zijn als je dagelijks op of voor je werk oefeningen zou doen om je lichaam gezond en flexibel te houden? Hoe zou het zijn als je je niet druk maakt over de toekomst of over wat anderen van je vinden of wat anderen van je nodig hebben? Wat als je door de oefeningen je werk met meer focus en aandacht zou doen? Ga eens voor jezelf na wat dat voor jou zou betekenen? Neem daar een paar minuten de tijd voor. Doe het nu, voel wat het voor jou als individu zou betekenen?

– Zou je minder hard rennen voor spoedklusjes?
– Zou je je werk sneller af hebben, als je je beter kan concentreren?
– Zou je beter op je grenzen letten?
– Zou je meer plezier in je werk hebben?
– Zou je je minder druk maken over dingen waar je eigenlijk geen invloed op hebt, maar je je toch zorgen om maakt, zoals een reorganisatie, de crisis of het weer…?
– Zou je andere dingen gaan doen of zou je de dingen anders doen?

Wat zou jij doen?

Ik hoor het graag! Je reactie is van harte welkom hieronder op mijn weblog

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”