(bron foto Koning Willem Alexander en Koningin Maxima: ad.nl)

Les 1) Dien iets groters dan jezelf, wees persoonlijk onpersoonlijk.
Hierover ging de blog van vorige week.

Les 2) Wees je authentieke zelf.
Tijdens het TV interview (dat ik achteraf via uitzending gemist heb bekeken) vertelde Willem Alexander dat een van de belangrijkste lessen die hij van z’n moeder had geleerd was, dat hij maar gewoon zichzelf moest zijn. En dat is een hele wijze les.
Loesje, wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...
Er zijn al zoveel anderen, wees jezelf, is een van mijn favoriete Loesje uitspraken! Wees jezelf, maar ja, wie ben je dan? We zijn niet allemaal geboren als kroonprins. Voor Willem Alexander stond bij zijn geboorte al vast dat hij de nieuwe koning zou worden. En nu, na 46 jaar is het dan zo ver, nu is hij de Koning.

Om erachter te komen wie jij bent, wat je belangrijk vindt, waar je voor staat en wat jouw doel op aarde is, heb je tijd voor jezelf nodig. Ontdekken wat je levensdoel is, klinkt wellicht ongrijpbaar. Levensdoel, hoe weet ik nu wat mijn levensdoel is, denk je wellicht. Ik heb daar een eerder artikel over geschreven, je vindt het hier, ‘hoe je in no time je levensdoel achterhaalt’.

De drie gouden tips om je authentieke zelf te zijn, zijn deze:

  • Vraag jezelf bij alles wat je doet af, kan ik mezelf nog recht in de ogen kijken als ik dit doe?
  • Neem dagelijks de tijd (al is het maar een paar minuutjes) voor zelfreflectie, neem de tijd om jezelf te leren kennen. Een dagboek bijhouden kan je daar enorm bij helpen.
  • Vraag om een time-out als er iets van je gevraagd wordt, en je het antwoord nog niet weet.

Volgende week deel ik de laatste les met je.

Hartelijke groet,

Mirelle

Je reactie is hieronder van harte welkom.

Als ik je mag begeleiden tijdens de zoektocht naar je authentieke zelf, dan doe ik dat met alle liefde en plezier. Het OK programma, is een jaarprogramma waarin je o.a. wekelijks een videoles van me krijgt, waarin ik je aan de hand meeneem in dit proces. Want om er echt achter te komen, wat jouw drijfveren zijn, is het belangrijk om de tijd te nemen en de bewuste keuze te maken om structureel aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.  .

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”