Deze week het laatste artikel naar aanleiding van de lessen die je van het Koningshuis kunt leren. Ik hoop dat je al aan de slag bent gegaan met het toepassen van de vorige lessen en dat je je koning te rijk voelt. Ik hoop dat je een groter doel gevonden hebt dat je kunt dienen, zoals ik besprak in de eerste les.

Ik hoop ook dat je inmiddels beseft dat je perfect bent, precies zoals jij bent. Doe je best om je beste zelf te zijn, gebruik daarvoor de tips die ik vorige week met je deelde.

De les van vandaag gaat over de lichaamshouding en welke boodschap je daarmee intern uitzendt. Want ook al ben je niet geboren als Willem Alexander, als je je verbind met het stukje Koning of Koningin in jezelf, dan zul je zien dat je gracieus en met een opgeheven hoofd door het leven gaat. En dat maakt het verschil tussen succes of failure!

Les 3) Houd je rug recht en je hoofd opgeheven, ga gracieus en glimlachend door het leven.

Koningin Beatrix ziet er altijd op en top verzorgd uit, loopt met een rechte rug en een opgeheven hoofd. Hierdoor straalt ze zelfvertrouwen uit. Ze heeft een glimlach voor iedereen. Deze glimlach geeft haar een warme en open uitstraling, waardoor ze geliefd was bij een groot deel van het Nederlandse volk.

Lichaamstaal spreekt echter niet alleen tot anderen, door je houding spreek je ook tegen jezelf. Je lichaam reageert namelijk automatisch op de signalen die een houding met zich mee brengt. Sta je met je voeten stevig op de grond en met een rechte rug, borst naar voren en een opgeheven hoofd, dan triggert jouw lichaam andere emoties, dan wanneer je met knikkende knieën, je schouders naar voren en je kin op je borst staat.

Probeer het zelf, doe deze twee kleine testjes en ontdek welk effect je houding heeft op je emoties:
Test 1)
Ga zitten of staan. Leg je kin op je borst en je schouders naar voren. Maak een pruillip en maak je rug bol. Wedden dat je je na een minuut of drie in deze houding verdrietig en heel kwetsbaar voelt.

Test 2)
Loop met een rechte rug, borst naar voren, een glimlach op je gezicht en een opgeheven hoofd rond. Wedden dat je je na een minuut (of wellicht al eerder) zo krachtig voelt, dat je de hele wereld aan kunt!

Zo zie je maar welke invloed je houding op je emoties heeft. Misschien wist je het al, maar nu heb je het ook zelf ervaren. Gebruik het wanneer je het nodig hebt, doe er je voordeel mee 😉

Hartelijke groet,

Mirelle

Je reactie is hieronder van harte welkom


Als ik je mag begeleiden om je meer inzicht te geven in de boodschappen die je aan de hand van je lichaamshouding aan jezelf geeft, dan doe ik dat met alle liefde en plezier. Ik neem hier graag uitgebreid de tijd voor.

Tijdens een sessie van 2,5 uur observeer ik je, krijg je mijn persoonlijke visie en is er voldoende ruimte voor feedback en kun je al je persoonlijke vragen aan me stellen. Na afloop ben je je veel bewuster van je voorkeurshouding en de invloed van deze houding op je humeur, gezondheid en succes in het leven. Je hebt praktische handvatten gekregen om de gewenste signalen aan je lichaam te geven.

Is dit iets voor jou, mail – info@businessyogaonline.com –  of bel 06 44 55 89 81, dan maken we een afspraak. Ik heb slechts een paar plekken per maand in m’n agenda, dus wacht niet te lang.© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.”