Afgelopen week had ik een gesprek met een bedrijfsarts. Niet omdat ik ziek ben, gelukkig, maar om het concept Business Yoga uit te leggen 😉 Business Yoga is een van de technieken om medewerkers die het even moeilijk hebben, weer kracht en energie geven.

Tijdens het gesprek kwam naar voren dat naast het werk doen dat bij je past, beweging een van de belangrijkste factoren is om uitval op het werk te voorkomen. Door voldoende te bewegen hou je je lichaam gezond en je geest actief. Naast het fysieke bewegen is het ook van belang om mentaal in beweging te blijven. Blijf jezelf uitdagen, blijf nieuwe dingen uit proberen. Dat zijn de dingen die jou energie geven.

De bedrijfsarts vroeg ook aan mij, hoe krijg je met Business Yoga mensen in beweging? Het is mijn ervaring dat Business Yoga mensen op drie manieren in beweging brengt, namelijk fysiek door de oefeningen, mentaal door het toegenomen bewustzijn en spiritueel door het versterkte contact met hun Hogere zelf.

Het is deze combinatie die ervoor zorgt dat mensen ook in beweging blijven. Business Yoga is niet iets eenmaligs, nee, ik zie dat bij mensen die serieus met de Business Yoga begonnen zijn, als het ware wakker geworden zijn. Zij weten en ervaren van binnenuit hoe belangrijk het is om goed voor zichzelf te zorgen, maken gezondere keuzes en bewegen elke dag!

Wat zijn nu de vijf redenen waarom Business Yoga medewerkers blijvend in beweging brengt?

  1. Business Yoga geeft de deelnemers tools en technieken, die simpel zijn toe te passen in hun dagelijkse werk, zodat ze het werk met meer plezier en minder stress doen. Dit zijn eeuwenoude tools, die hun werking bewezen hebben. Zo leggen de oefeningen nieuwe verbindingen in je hersenen, stimuleren ze hormonen die je een lekker gevoel geven, verbetert het de bloedcirculatie en zorgt het voor meer zuurstof in je hersenen, waardoor het rustiger is en je je makkelijker kan focussen.
  2. Business Yoga motiveert de deelnemers intrinsiek, het is niet iets dat ze van hun baas moeten. Nee, ze doen de oefeningen, omdat het (daarna) zo lekker voelt. Veel van de deelnemers doen de oefeningen ook thuis, voor het werk of tijdens het reizen van en naar het werk.
  3. Elke dag gebeurt er wel iets waarvan je stress krijgt. Vergelijk Business Yoga met het poetsen van je tanden, iets dat je dagelijks (twee keer) doet om je gebit (maar ook je lichaam) gezond te houden. De Business Yoga oefeningen zorgen er bij de deelnemers voor dat ze hun stress weer los laten en hun lichaam en geest gezond houden. Hierdoor hebben ze meer energie gedurende de dag.
  4. Business Yoga laat deelnemers tijdens een drukke dag luisteren naar hun eigen innerlijke stem. Iedereen wil (diep van binnen) gezond zijn en blijven. Hierdoor is het voor de deelnemers makkelijker om jezelf niet te verliezen in de waan van de dag en beter voor jezelf op te komen.
  5. Business Yoga kost niet veel tijd, in maximaal 9 minuten voelen de deelnemers zich weer opgeladen en energiek. Deze tijd heeft iedereen, hoe druk je agenda ook is. Ik durf te wedden dat je deze tijd vrij kunt maken. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Door voor Business Yoga te kiezen, kies je voor tijd voor jezelf en geef je prioriteit aan jezelf. Door dat te doen, kun je je voor 100% inzetten, omdat je voldoende energie hebt. Zie het als het opladen van je eigen batterij. En ga maar eens na hoe snel de batterij van je mobieltje leegloopt en hoe vaak je deze weer moet opladen.

Wil jij Business Yoga inschakelen om ook jouw medewerkers blijvend in beweging te brengen? Kom zelf in beweging, zet die eerste stap en neem contact op voor de mogelijkheden!

Hartelijke groet,

Mirelle

 

Je reactie is van harte welkom hieronder


PS: Kijk eens op de dienstenpagina om te zien welke online en offline (en combi’s daarvan) diensten Business Yoga aanbiedt.