Niet zo lang geleden stond in de krant dat onze kinderen te weinig buiten spelen. Volgens de onderzoekers spelen ze ongeveer de helft minder buiten dan hun ouders dat als kinderen deden. Ze zitten liever voor de tv, spelen op hun spelcomputer of doen zelfs liever hun huiswerk dan dat ze naar buiten worden geschoven. Kinderen zijn per dag gemiddeld maar een uur buiten, in dit weekend is dat maar vijf uurtjes.

(bron Telegraaf)

Nu hielp het weer van de laatste maanden ook niet mee. De kou zorgde ervoor dat het lekker was om veel binnen te zitten met een warm kopje thee. Maar nu de zon zich weer laat zien en ik weer meer en meer buiten ben, merk ik hoe goed me dat doet. Ik krijg er echt energie van. Ik vond het heerlijk om afgelopen weekend met m’n handen in de aarde te wroeten en alle plantjes in de moestuin te zetten.

Het contact met de natuur heeft een helende werking op mij. Ik merk dat ik vrolijker en opgewekter ben, meer aan kan en echt lekkerder in m’n vel zit. Ik voel me letterlijk meer geaard en maak dingen, die al lang op m’n to do lijstje staan, eindelijk af. En dat geeft me een goed en opgeruimd gevoel!

Hoe zit dat bij jou? Welke effect heeft de frisse buitenlucht op jou? En hoeveel tijd ben je dagelijks buiten?

Hou de komende week eens bij hoeveel tijd jezelf buiten bent en inspireer de andere lezers door het te laten weten als reactie op dit artikel op m’n weblog. Door bij te houden hoeveel tijd je nu buiten bent, kun je doelen stellen om meer naar buiten te gaan.

Hoe kun jij nou ook meer frisse lucht inademen? Hieronder mijn 5 tips.

  • Tip 1: Probeer zoveel mogelijk frisse lucht in je dagelijkse leven in te bouwen. Ga op je fiets naar je werk, voor korte afstanden ga lopen in plaats van de tram of de auto te nemen. Ga buitenspelen met je kinderen, geef ze het goede voorbeeld 😉
  • Tip 2: Thuiswerken kan ook buiten! Neem je laptop mee en ga in de tuin, in het park of op het terras zitten werken.
  • Tip 3: De vakantie komt eraan, ga lekker kamperen of boek een actieve natuurreis. Neem jezelf voor om tijdens de vakantie zoveel mogelijk van de frisse buitenlucht te genieten.
  • Tip 4: Doe je yogaoefeningen in de tuin, het park of het strand. Het is heerlijk om de frisse lucht in te ademen en in de ontspanning naar de wolken te kijken. Of meld je aan voor een van de bootcampsessies, sporten in de frisse lucht.
  • Tip 5: Ga in je lunchpauze naar buiten. Mocht je de frisse buitenlucht willen combineren met yoga en meditatie, boek dan een serie van vijf Business Yoga Lunchwandelingen en ontdek hoe je de frisse buitenlucht met al je zintuigen kunt opnemen en je op die manier je batterij volledig oplaadt..

En tot slot, een laatste tip voor als je buiten bent: adem de frisse lucht bewust diep in, adem diep uit en ontspan! Doe dit minimaal 3 keer en voel hoe je je voelt!

Hartelijke groet,

Mirelle

 

Je reactie is hier onder van harte welkom!