Hoera, het is eindelijk zomer geworden! Kun je lekker genieten van het weer? Of merk je dat je door de warmte zo lui en sloom wordt, waardoor er bijna niets meer uit je handen komt? Merk je dat het je veel meer energie dan normaal kost om helder na te denken, waardoor alles veel meer tijd in beslag neemt en dat terwijl veel van je collega’s met vakantie zijn…?

Je kunt natuurlijk proberen of je productiviteit verbeterd door veel ijsjes te eten, maar of dat nu de meest ideale oplossing is, dat betwijfel ik. Waarvan ik wel zeker weet dat het goed werkt, zijn de volgende tips:

1) Drink meer water dan op normale dagen, je mag echt voor je gevoel heel veel water drinken… Door de warmte zweet je meer en heeft je lichaam meer vocht nodig. Drink daarom veel, zodat je je lichaam helpt om al die afvalstoffen uit te spoelen. Zet daarom een flesje water op je bureau, stop een flesje water in je tas en zorg dat je minimaal 2 liter water drinkt per dag.

2) Neem een lunch die voor meer vocht in je lichaam zorgt. Kies daarom voor een salade in plaats van een broodje. De salade, het liefst zo groen mogelijk, geeft je lichaam energie, is licht verteerbaar. Neem als tussendoortje een lekker stuk komkommer.

3) Koop een grote watermeloen en deel ‘m met je collega’s. Watermeloen is heerlijk in de warme zomer. Hij is zoet en geeft je energie. Een ideale traktatie zo midden op de dag.  

4) Doe de verkoelende adem. Maak een rolletje van je tong, steek het puntje een klein stukje naar buiten en adem dan lang en diep in door je mond, en uit door je neus. Doe het een minuut of 3 en je bent weer lekker afgekoeld. Deze oefening en andere oefeningen vind je in m’n boek Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag. Het boek is als hardcopy verkrijgbaar via deze link. Je kunt het boek ook downloaden in Itunes via deze link.

5) Sta vroeger op en gebruik de koele ochtenden om je denkwerk te doen
De ochtenden zijn heerlijk koel, rustig en het moment waarop je gemakkelijk helder kunt nadenken. Sta daarom eerder op en doe je denkwerk in de ochtend, zodat je in de middag je lichaam mag volgen en het wat rustiger aan kunt doen.

Heb jij nog aanvullende tips over hoe je je hoofd koel kunt houden tijdens de warme zomerdagen? Ik lees ze graag hieronder.

Hartelijke groet,

Mirelle

 


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden


 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).