Vorige week heb je in dit artikel kunnen lezen dat het onmogelijke mogelijk is, ook voor jou.

Er is slechts een voorwaarde en dat is dat je je vastgeroeste overtuigingen los gaat laten. Loslaten is voor velen van ons moeilijk, maar ik ben ervan overtuigd 🙂 dat ook jij het kan als je de stappen uit dit recept nauwgezet volgt.

Je hebt alleen de motivatie om te veranderen, pen en papier (of een laptop) en tijd nodig.

Succes!

Wat heb je nodig:

  • motivatie om te veranderen.
  • drie lege vellen papier.
  • een lekker schrijvende pen.
  • een rode en een groene pen.
  • een half uur tot 45 minuten om een start te maken.
  • vervolgens een week lang 15 minuten per dag.
  • daarna nog een keer een half uur om het af te ronden.

Stap 1:

Ga zitten op een lekkere plek waar je de komende tijd niet gestoord wordt. Neem je pen en je lege vel papier en begin puntsgewijs al je overtuigingen op te schrijven. blijf gedurende 20 minuten schrijven (als je kramp in je handen krijgt omdat je nooit meer zolang schrijft, mag je i.p.v. pen en papier ook je computer gebruiken), denk niet na, schrijf/typ alles wat maar in je op komt. Zorg dat je wat ruimte tussen je overtuigingen laat, zodat je ook stap 2 en stap 3 gemakkelijk uit kunt voeren.

Stap 2:

Lees nu je lijst hardop voor en voel wat je voelt bij elke overtuiging. Schrijf je emotie achter elke overtuiging. Je kunt dit doen met woorden, maar je mag ook smiles o.i.d. gebruiken. Voel je daarin vrij.

Stap 3:

Omcirkel nu de overtuigingen waarbij negatieve gevoelens en emoties omhoog kwamen met een rode pen.

Stap 4:

Omcirkel nu de overtuigingen waarbij positieve gevoelens en emoties omhoog kwamen met een groene pen.

Stap 5:

Tel het aantal positieve en het aantal negatieve overtuigingen. Maak de balans voor jezelf op.

Stap 6:

Zet al je positieve overtuigingen, de overtuigingen waar je blij van wordt als je eraan denkt, op een nieuw leeg blaadje.

Stap 7:

Zet al je negatieve overtuigingen, de overtuigingen waar je echt niet blij van wordt als je eraan denkt, op een nieuw leeg blaadje. Dit zijn de overtuigingen die je wilt loslaten, omdat ze je niet langer ondersteunen. Probeer of je ze kunt ombuigen naar positieve overtuigingen. Lukt dat, streep dan de overtuiging door op dit blad en zet de omgevormde nieuwe positieve overtuiging op je andere blaadje. Het geeft niets als je niet direct alle negatieve overtuigingen kunt ombuigen. Daar heb je de komende week de tijd voor.

Stap 8:

Neem jezelf voor om de komende week voor om de nog overgebleven negatieve overtuigingen om te vormen naar positieve, ondersteunende overtuigingen. Doe je best om het woord ‘NIET’ te vermijden, want zeg maar eens tegen jezelf, denk niet aan een roze olifant en kijk dan waar je aan denkt. De roze olifant. Je hersenen kennen het woord NIET niet.

Neem hier dagelijks ongeveer 15 minuten de tijd voor. Doe dat op een vast tijdstip, bijvoorbeeld direct na het ontwaken of elke dag om 10.00 uur. Kies een tijdstip dat voor jou goed uitkomt, zodat je je aan deze afspraak met jezelf kunt houden. Is het je gelukt om een negatieve overtuiging om te vormen, zet ‘m dan op je andere blaadje. Je kunt ook tot de conclusie komen dat je die overtuiging vroeger wel had, maar dat ie nu niet meer bij je past. Ook dan mag je de overtuiging doorkrassen.

Stap 9:

Na een week pak je weer beide blaadjes en lees ze nogmaals hardop voor. Je zorgt er dus weer voor dat je op een rustige plek zit waar je de komende tijd niet gestoord wordt. Als het goed is, is je lijstje met positieve en ondersteunende overtuigingen de afgelopen week flink gegroeid. Staan er nog overtuigingen op je negatieve lijstje, kijk daar dan nog eens goed naar en stel jezelf gedurende 3 minuten de volgende vraag. Waarom vind ik dit? Blijf deze vraag, bij voorkeur hardop herhalen en blijf antwoord geven. Zo kom je steeds een laagje dieper en kom je vanzelf bij de kern, jou kern, de reden waarom deze overtuiging zo in jou vastgeroest zit.

Zodra je bij die kern bent gekomen, start het ‘losweekproces’ automatisch. Je zult merken dat dit thema in je dromen of in je gedachten wat vaker zal gaan opspelen. Dit is de manier van je lichaam om het los te laten. Geef jezelf eraan over, ga er niet tegenin, want dat zorgt ervoor dat je het weer vastzet.

Stap 10:

Geniet van het resultaat. Voel de vrijheid en de ontspanning die het losweken van al deze vastgeroeste overtuigingen met zich mee brengt! Je hebt in een korte tijd, 1 week. Je hebt bovendien al je negatieve overtuigingen getransformeerd naar positieve. Ook dat zal de stroom van energie in je lichaam enorm doen toenemen.

Ik lees graag je ervaringen hieronder op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle

 


PS: heb je behoefte aan ondersteuning in dit proces, in de vorm van online of offline persoonlijke begeleiding of meer tools, kijk dan op de dienstenpagina van Business Yoga of neem contact met me op. Ik ga heel graag met je aan de slag!


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).