Mijn yogaleraar, Yogi Bhajan, was een zeer inspirerende en wijze man. Helaas is hij in 2004 overleden, maar gelukkig heeft hij heel veel kennis en wijsheid nagelaten. Een van de dingen is zijn formule voor geluk en deze wil ik graag met jullie delen vandaag.

Stap 1: Geluk begint bij commitment.

Pas als je je ergens aan verbindt, dan voel je dat je leeft. Daarom zet je door je ergens aan te committeren, je de eerste stap naar geluk. Dat kan door je te verbinden aan je dagelijkse yogaoefening, maar het kan ook een relatie waar je je aan committeert of een project/baan waar je met hart en ziel aan werkt, zijn.

 

Stap 2: Commitment geeft je karakter.

Door je commitment komen alle facetten van jou naar boven. Zowel je goede als je minder goede kanten zul je laten zien. Weet dat al deze facetten ok zijn, ze horen bij jou en maken jou tot de persoon die je bent. Ze geven jou karakter 😉

Stap 3. Karakter geeft je waardigheid.

Doordat je helemaal jezelf bent, met al je facetten, beginnen andere mensen je aardig te vinden. Mensen houden niet van vage personen, die kunnen ze niet plaatsen en ze voelen zich daar niet veilig bij. Door je eerlijkheid en openheid zullen mensen je gaan respecteren, juist omdat je zo lekker jezelf bent.

Stap 4: Waardigheid geeft je goddelijkheid.

Doordat je het respect hebt gekregen van andere mensen, gaan mensen je vertrouwen. Ze zien als je naar jou kijken direct jouw karakter en ervaren jouw waardigheid. Daarom zijn ze niet meer bang voor je en zullen ze graag in jouw aanwezigheid zijn, daar voelen ze zich veilig en op hun gemak, als een soort van thuiskomen.

Stap 5: Goddelijkheid geeft je grace.

Door je goddelijkheid is er geen afstand meer tussen jou en de andere. Je hebt geen verborgen agenda, alles is open en transparant. Je gaat gracieus door het leven.

Stap 6: Grace geeft je de kracht om je op te offeren.

Door je ego aan de kant te zetten, opent zich een hele nieuwe dimensie, van waaruit je geluk kunt ervaren. Je bent in staat om jezelf volledig op te offeren. Juist deze opoffering, iets doen voor andere mensen, elkaar helpen, zonder daar iets voor terug te verlangen, geeft je het ultieme geluk. Daarom halen ook zoveel mensen voldoening uit bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

Stap 7: Geluk.

The art of happiness is to serve all, and all shall serve you.”
~ Yogi Bhajan

 

Laat je me weten hoe het voor je was om deze stappen te lezen? Ik lees je reactie graag op mijn weblog!

Hartelijke groet,

Mirelle

 


Als je voelt dat je toe bent aan stap 1 en een yoga commitment wilt afgeven, dan raad ik je aan om je commitment een jumpstart te geven en om ofwel je op te geven voor de VIP dag ofwel te starten met het OK jaarprogramma, waarin ik je een jaar lang begeleid om dagelijks de tijd te nemen voor jezelf, omdat jij de belangrijkste persoon in jouw leven bent!


 

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).