Op dit moment is het best druk in m’n leven.

Zoals ik al zei, heeft mijn man vorige week zijn restaurant geopend in Haarlem. Er komt heel wat bij kijken, kan ik je verzekeren. Ik help hem zoveel ik kan, zo doe ik de marketing, de administratie en de website voor hem.

Verder ben ik bezig met het voorbereiden van m’n zwangerschapsverlof, zodat ik straks met een gerust hart kan bevallen en weet dat de Business Yoga lekker doorloopt. Ik ga de komende weken een voorraadje artikelen schrijven, zodat je tijdens mijn verlof elke week een artikel van me blijft ontvangen.

Heb je nog onderwerpen of vragen waar je in je dagelijkse werkleven tegen aan loopt, laat het me dan aub weten, dat schrijft namelijk altijd lekker. 

Gelukkig heb ik de laatste tijd hele bekwame en fijne collega yogadocenten om me heen verzameld, die ik in kan schakelen voor incompany workshops. Dus dat is allemaal geregeld. Ik kan dat stuk loslaten. Heerlijk!

Terug naar het artikel van deze week, stilte voor de storm. Zoals ik in mijn introductie al zei, ben ik heel erg blij en dankbaar dat ik dat punt van stilte in mezelf een aantal jaren geleden heb gevonden. Dat punt waar ik, no matter what er om me heen gebeurt, naar toe kan gaan. Juist nu het zo druk is, merk ik dat ik die stilte vaker op zoek en ook makkelijker kan vinden.

Het is net alsof door de drukte het rustiger wordt in m’n hoofd. Dat klinkt paradoxaal, maar zo voelt het wel. Ik kan gemakkelijker met focus aan dingen werken, een ding doen en dan het volgende afmaken. Heel gestructureerd en toch organisch en flexibel pak ik de werkzaamheden die er liggen op.

Ik vraag me niet af waarom het komt dat ik me nu zo gestructueerd en opgeruimd voel. Daar neem ik geen tijd en energie voor. Het enige dat ik doe is voelen hoe ik me voel. Met andere woorden, door de drukte ben ik heel erg in het nu.

Wat zijn de vijf lessen uit de storm die ik met je wil delen:

1) Als je het druk hebt, waak er dan voor dat je druk bent met druk doen. Zeg dus niet continu tegen jezelf of anderen dat je het zo druk hebt, maar ga gewoon aan de slag met het eerste punt van je actielijst. Door de punten af te werken, gaat de storm vanzelf liggen 😉

2) Doe een ding en doe dat goed, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent met corrigeren. Multitasken kost echt meer energie. Multitasken zorgt er bovendien voor dat je alle kanten opschiet, je met alle winden mee laat voeren. Je begrijpt dat je hierdoor veel energie verspilt.

3) Adem diep in en diep uit tussen je werkzaamheden door, zo zorg je ervoor dat je goed in het hier en nu blijft. Je adem is de sleutel naar het rustpunt in jezelf. Door een paar minuten met je ogen dicht op je adem te concentreren, zul je merken dat het rustiger wordt in je hoofd. Als je dit regelmatig herhaalt, zul je steeds sneller die rust, die innerlijke rust, in jezelf terug kunnen vinden.

4) Verspil geen energie door alles te willen rationaliseren of te analyseren. Voel wat je voelt en accepteer dat. Zorg ervoor (dmv yoga en meditatie) dat het rustig is in jouw hoofd, dan zul je merken dat de storm makkelijker langs je heen kan gaan.

5) Laat je niet gek maken door de mensen en de wereld om je heen. Laat anderen in hun waarde en handel vanuit je eigen kern, je eigen waarheid. Doe wat jij kan doen, draag jouw steentje bij en wees daar tevreden mee.

Ik lees graag je reactie hieronder op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle

 


PS: heb je behoefte aan ondersteuning, in de vorm van online of offline persoonlijke begeleiding of meer tools, kijk dan op de dienstenpagina van Business Yoga of neem contact met me op. Ik ga heel graag met je aan de slag!


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).