Ben je op zoek naar je droombaan, dan heb ik hier het stappenplan voor je, om die droombaan ook daadwerkelijk te bemachtigen.

Voor iedereen is er een droombaan beschikbaar. Dat is mijn uitgangspunt en dat is de mindset die ook jij nodig hebt, om die droombaan te bemachtigen. Want ga je ervan uit dat er voor iedereen, behalve voor jou, een droombaan is, dan zul je jouw droombaan nooit vinden. En dat is zonde.

Stap 1 is je mindset.

Geloof met heel je hart en ziel dat er voor jou een droombaan is en dat die binnen jouw bereik ligt. Elke greintje twijfel zorgt ervoor dat het langer duurt voordat je je droombaan vindt.

Stap 2 is het helder krijgen wat nu die droombaan voor jou is.

Hoe ziet die eruit, nu op dit moment. Wat doe je precies, met wie werk je, waar werk je, wat voor soort werk doe je, hoeveel uren werk je, hoeveel verdien je met je droombaan, etc etc, etc… Hoe concreter jij antwoorden op deze vragen kunt geven, hoe dichter jij bij jouw droombaan bent.

Stap 3 is het visualiseren van die droombaan.

Je hebt jezelf in stap 2 allerlei vragen gesteld en hopelijk heb je ook allerlei antwoorden gekregen. Ga nu ergens rustig zitten, geef jezelf minimaal een half uur en ga voelen hoe het is als je die droombaan, zoals je ‘m in stap 2 beschreven hebt, daadwerkelijk hebt. Is het dan nog steeds zo’n fantastische baan of zijn er dingen die je toch graag anders ziet?

Stap 4 is het concreet maken van je visualisatie.

Luchtkastelen bouwen is voor de meeste van ons niet zo moeilijk. De stap die veel mensen moeilijk vinden, is het concreet maken van die luchtkastelen. Het is de meest cruciale stap in het proces, sla ‘m niet over en neem er voldoende tijd voor. Maak een moodboard, een tekening of een beschrijving, maar net wat bij jou past, van jouw ideale droombaan, zoals je die in stap 3 gevisualiseerd hebt. Nogmaals, hoe concreter, hoe beter. Want als jij niet precies weet wat je wil, hoe kan het universum dan jou je droombaan geven?

Stap 5 is het nemen van de stappen om die droombaan daadwerkelijk te krijgen.

Heb je voor je droombaan bepaalde papieren of vaardigheden nodig die je op dit moment nog niet hebt, zorg dan dat je jezelf ontwikkeld. Start met die opleiding, training of cursus. Heb je bepaalde ervaring nodig, doe dan vrijwilligerswerk of loop stage, om die benodigde ervaring op te doen. Wees creatief in de mogelijkheden die er zijn.

Stap 6 is het gericht zoeken naar je droombaan.

Nu je een duidelijk beeld hebt van hoe jouw droombaan eruit ziet, kun je gericht op zoek gaan. Benader bedrijven die voldoen aan jouw criteria, zoek contact met mensen die al het werk doen wat jij graag zou willen, lees vakliteratuur, zorg dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen, kortom bereid je goed voor en wees niet te bang om te vragen. Nee heb je en ja kun je krijgen 😉

Stap 7 is het hebben en houden van vertrouwen dat het goed komt.

Vertrouw erop dat je die droombaan gaat krijgen. Weet dat het universum niet altijd precies handelt zoals je verwacht hebt. Dus krijg je een aanbod, waar je door verrast wordt, ga daar dan met een open mind op in. Het kan zijn dat je eerst deze ervaring nodig hebt, om vervolgens je droombaan te krijgen. Wees geduldig en blijf je concentreren op het positieve in alle situaties. Het zal je kracht geven en als je eenmaal je droombaan hebt gevonden, dan zul je daar veel energie van krijgen.

Kortom, het vinden van je droombaan kost je heel wat energie, maar onthoudt dat het alle moeite waard is om er nu energie in te stoppen.

Ik hoor graag je reactie hieronder op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle

Voor het vinden van je droombaan heb je heel wat zelfkennis nodig. Je moet weten wat jou energie geeft en waar jouw hart sneller van gaat kloppen, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Wil je jezelf daar verder in ontwikkelen, in je eigen tempo en je eigen omgeving, dan raad ik je de zelfstudie ‘In 40 dagen van onrust naar rust’ aan.

Lees hier alles over de inhoud van de zelfstudie.
© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”