Veel van de mensen met wie ik werk kampen met het probleem dat ze zich, meer dan hun lijf lief is, aanpassen op hun werk.

Ze doen dat niet bewust, het gebeurt vaak automatisch.

Automatisch wordt hun ademhaling oppervlakkiger als ze werken, iets dat ze zelf vaak niet eens in de gaten hebben. Pas als ze oververmoeid thuis komen en eens lekker diep zuchten, dan merken ze wat ze die dag gemist hebben…, namelijk de ontspanning en vitaliteit die een volledige adem je geeft. Een aantal bewuste lange diepe ademhalingen tijdens je werkdag inbouwen, een van de dingen die ik iedereen leer, doet wonderen.

Hoe zit dat bij jou?

Heb je vandaag al minimaal drie lange diepe ademhalingen gedaan? Nog niet, doe het dan nu, op dit moment. Adem diep uit, trek je navel richting je wervelkolom, blijf even leeg en voel je dat het tijd is om je adem weer binnen te laten, sta dit dan toe. Adem helemaal in, zorg dat je helemaal gevuld bent met adem. Blijf even vol en adem dan langzaam, maar krachtig uit, zodat je weer helemaal leeg bent. Herhaal dit nog een paar keer en voel wat je voelt.

De lange diepe adem is een van de simpele yogatechnieken die ervoor zorgt dat je weer even ‘terugkomt’ bij jezelf.

Want net als de kakelbonte kameleon, wil je op de een of andere manier, graag wat ‘n ander heeft. Het gras is altijd groener bij de buren. Daardoor vergeet je je eigen identiteit en doe je je best om een ander te zijn. Daar wordt je uiteraard niet blij van, nee, het brengt je in de war. Ga je daar heel ver in, dan zorgt het ervoor dat je datgene wat jij goed kan, in het geval van de kameleon, vliegen vangen, ook niet meer kan. Dat is uiterst frustrerend.

Herken je de frustraties?

Ga voor jezelf deze week na in hoeverre jij een kakelbonte kameleon bent? In hoeverre pas jij je aan, wat zijn de stukjes die niet bij jou horen? Schrijf ze op een papiertje en verscheur of verbrand het papiertje daarna om ze echt los te laten. Want door los te laten wat niet bij jou past, is er meer ruimte voor jouw ware ik, zodat jij weer vliegen kan vangen 🙂

Ik hoor graag je reactie hieronder op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle


Ook meer inzicht in je team obv een yogische teamreading:

Een yogische teamanalyse, waarbij ik kijk hoe de talenten, de ambities, de kansen en de levensdoelen van de individuele teamleden samen komen, geeft je verrassende inzichten. Je kan deze inzichten gebruiken als je je team wilt uitbreiden, of juist wilt inkrimpen. Ook kun je door deze analyse zien op welke vlakken jullie nog kunnen groeien.

Heb je hier interesse in, bestel jouw analyse via deze link en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).