Slapeloze nachten, problemen op het werk, financiële problemen, een presentatie geven, het zijn allemaal factoren die ons stress geven.

Het is daarom heel fijn om een gereedschapkist te hebben met daarin instant ontspanningstechnieken. Vandaag deel ik mijn favoriete zes ontspanningstechnieken die direct voor ontspanning zorgen met je. Doe er je voordeel mee.

Tip 1: Zucht even diep
Een paar keer diep zuchten zorgt voor directe ontspanning. Door de diepe uitademing, wordt automatisch je adem dieper, wat ervoor zorgt dat je lichaam ontspant. Het zuchten staat ook voor loslaten, een van de voorwaarden om lekker te kunnen ontspannen. Doe het elke dag een paar keer, en zeker op die momenten waarop de stress hoog is.

Tip 2: Sluit even je ogen
Door even je ogen te sluiten, sluit je je af voor de buitenwereld. Daardoor heb je de kans om te luisteren naar je innerlijke stem en dat zorgt er voor dat je ontspant. Probeer het zelf maar…

Tip 3: Ga even naar de wc
Het klinkt misschien raar, maar naar de wc gaan is heel ontspannend voor het lichaam.

Tip 4: Lach
Lachen ontspant, dat weet iedereen, maar juist op de momenten dat de stress hoog is, vergeet je te lachen. Lach elke dag en je voelt je veel lekkerder.

Tip 5: Luister naar ontspannen muziek
Muziek doet veel met je lichaam. Door naar ontspannen muziek te luisteren ontspant het lichaam en je geest.

Tip 6: Kijk naar buiten of ga even een blokje om
De buitenlucht doet iedereen goed. Dus zorg ervoor dat je voldoende frisse lucht krijgt, zodat het ook fris in je hoofd blijft.

Ik hoor graag je reactie hieronder op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle

 


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).