Merk je dat je je rug voelt na een dag werken? Of dat je last van je schouders hebt van het vele computeren?

En weet je dat je eigenlijk oefeningen zou moeten doen, maar doe je het om wat voor reden dan ook niet… Schaam je je ten opzichte van je collega’s of heb je er gewoon weg de tijd niet voor tijdens het werken? Vandaag een eerste tip in de reeks waarin ik oefeningen met je deel, die je kan doen, terwijl niemand ze ziet.

Tip 1: Maak je rug recht, draai je schouders naar achteren en breng je borst naar voren


Veel mensen zitten met een bolle rug achter hun computer. En dan hebben ze ook nog hun schouders naar voren. Je begrijpt dat deze houding belastend is voor je rug en het is ook niet vreemd dat je dan na een lange dag werken je rug voelt. Heb jij last van je rug, let dan goed op je houding. Het beste is om een collega te vragen een foto te maken van jou, terwijl je aan het werk bent. Zo zie je wat jouw houding is. Hoe ziet jouw rug eruit? Is die recht of is ie bol?

Om jezelf aan te wennen om met een rechte rug achter je pc te zitten, ga dan als volgt te werk:

  • Ga goed zitten op je stoel. Zorg ervoor dat je voeten goed op de grond staan.
  • Laat je knieën een hoek van 90 graden maken.
  • Zorg ervoor dat je billen goed op de stoel zitten.
  • Stapel nu je wervels een voor een denkbeeldig op elkaar.
  • Adem diep in en uit in je buik.
  • Draai je schouders een paar keer omhoog, naar voren en naar achteren.
  • Breng tot slot je schouders naar achteren.
  • Breng je kin een klein stukje naar beneden, zodat je een klein beetje een dubbele onderkin creëert. Het ziet er misschien niet zo mooi uit, maar het is wel beter voor je gezondheid, omdat op die manier je je nek ontspant.
  • Stel je tot slot voor dat je een touwtje aan je kruintje bevestigd hebt en dat je jezelf daarmee langer maakt.
  • Zo zit je met een lange rechte rug. Het kan in het begin behoorlijk vermoeiend zijn, omdat je andere spieren gebruikt. Dus train je rugspieren en zorg dat je minimaal 6 keer per dag je rug gedurende drie minuten bewust recht maakt. Je zult zien dat het na verloop van tijd veel makkelijker gaat.

Succes!

Ik hoor graag je reactie op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle

 


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).