Wist je dat je zelf door een simpele oefening te doen je energie kan opwekken?

Zoals ik vorige week aangaf, deel ik de komende weken tips en oefeningen met je die je toe kunt passen, zonder dat iemand ze in de gaten heeft, ideaal dus voor mensen die in een kantoortuin werken. Vandaag deel ik de tweede oefening met je. Heb je de tip van vorige week gemist, klik dan hier om ‘m te lezen.

Nu verder met de oefening van vandaag…. Vroeger hadden we thuis een open haard. Om deze aan te maken gebruikten we een blaasbalg. Door deze ritmisch heen en weer te bewegen werd het kleine vlammetje steeds groter. Zo werkt het ook in je eigen lichaam. Door je navel ritmisch heen en weer te bewegen, ontsteek je vuurtje in jezelf en gaat je energie weer door je lichaam stromen. Hoe je dat precies doet, leg ik graag hieronder uit.

Tip 2: Pomp je navel!
Wist je dat je navel je krachtcentrum is? Door je navel te pompen, maak je je eigen kracht wakker en op die manier wek je je eigen energie op.

Je doet het als volgt:

Ga goed rechtop zitten op je stoel, pas hiervoor de tips toe die ik vorige week met je deelde…
Ga met je aandacht naar je navelpunt.
Beweeg dan snel met je navel op en neer.
Doe dit in een ritme, zodanig dat je zo’n 20-30 keer per minuut je navel op en neer beweegt.
Probeer elke keer dat je je navel naar binnentrekt, je je navel richting je wervelkolom brengt en elke keer als je navel naar voren brengt, je ‘m zo ver als je kunt naar voren brengt.
Ontspan de rest van je lichaam.
Ontspan je adem, maak ‘m lang en diep (hoe je dit doet, leg ik een van de volgende nieuwsbrieven uit).
Doe dit elke keer als je een energie dip hebt. Doe het een minuut of 3 of totdat je de energie in je lichaam voelt stromen. Je zult merken dat hoe vaker je het doet, hoe korter je de oefening hoeft te doen om het effect te bereiken. Bovendien krijg je er een mooie strakke buik van.

Succes!

Ik hoor graag je reactie op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle

© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”