Sinds kort zit ik, als interim database marketing adviseur, weer 20 uur in de week op kantoor.

Daar vertelde ik over mijn nieuwste gewoonte in de ochtend, namelijk ‘oil pulling’. De reactie “ieeehhh, stop je echt een eetlepel olie in je mond, getsiederrie, was de meest gehoorde….” Geïnspireerd door een artikel in de Happinezz dat ik in de kerstvakantie las, ben ik er dit jaar mee begonnen. Oil pulling is een hele simpele, makkelijke en goedkope manier om je lichaam te ontgiften.

Hoe doe je het?

Nou heel eenvoudig. Je stopt inderdaad een eetlepel olie (ik vind sesamolie tot nu toe het lekkerst) in je mond. Die olie hou je gedurende 15 tot 30 minuten in je mond. Het klinkt echt een stuk viezer dan het is… Je hoeft er niet mee te gorgelen, laat de olie langzaam door je mond glijden. Het advies is om biologische koud geperste olie te gebruiken, waarbij je zelf mag experimenteren welke smaak het beste bij jou past.

Waarom zou je ermee beginnen?

Toen ik in het artikel las waarvoor oil pulling allemaal goed was en welke ziekten (o.a. exceem, tandpijn, allergieën, stijve gewrichten en longziekten) je ermee kan genezen, was ik meteen verkocht. Ik heb sinds de zwangerschap last van exceem op m’n buik en bovendien heb ik snel een droge huid en geïrriteerd tandvlees. Daarnaast hou ik van simpele, maar effectieve technieken die je lichaam gezond houden. Want ik heb het al druk genoeg, dus als ik een nieuwe gewoonte wil aanleren, dan moet het gemakkelijk in mijn dagelijkse leven in te passen zijn, anders weet ik bij voorbaat dat ik het niet vol ga houden en begin ik er niet aan.

Wanneer doe je het?

Ik doe het zelf in de ochtend nadat ik m’n tanden gepoetst heb. Dan sta ik met de olie in m’n mond onder de douche, ik kleed me aan en maak met de olie in m’n mond mijn ontbijt. Daar zal ik volgende keer een artikel over schrijven, want ik ontbijt niet met een boterham met kaas, ik heb een super ontbijtje, met superfoods, waar ik gemakkelijk de hele ochtend op kan teren. Zodra ik klaar ben met douchen, aankleden en m’n ontbijtje maken, spuug ik de olie, die dan inmiddels wit is geworden, uit. Ze raden je aan om het in het toilet uit te spugen, dit ivm de bacteriën die in de olie zitten. Zelf vind ik de nasmaak van de sesamolie best lekker, maar mocht je het heel vies vinden, dan poets je nog een keer je tanden en begin je daarna aan je ontbijt.

Wat voel je ervan?

Uiteraard is het resultaat voor iedereen verschillend. Voor mij geld, dat ik na ongeveer 1 week merk ik dat mijn tandvlees, dat door mijn zwangerschap af en toe ontstoken was, sterker wordt. Oil pulling is een kwestie van een lange adem, verwacht niet direct resultaat. Ik beloof dat ik over een jaar laat weten wat het met me doet.

Ik hoop dat dit artikel jou inspireert om ook eens een lepeltje olie te proberen, dan zul je zien dat het best meevalt en dat het vooral de gedachte is die het vies maakt… Ik lees het graag hieronder op m’n weblog.

Hartelijke groet,

Mirelle

 


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).