Ontbijten is goed voor je, dat weten we allemaal. Het is zelfs zo dat als je niet ontbijt, je hersenactiviteit afneemt. Dus het is zeker verstandig om de tijd te nemen om te ontbijten! Mijn ontbijt bepaalt onder andere hoe ik me die dag voel. Op dagen dat ik even snel snel iets at, of zelfs mijn ontbijt oversloeg, voelde ik me onzekerder en minder geaard en had ik de hele dag door trek, lekkere trek…

Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik tijd maak voor mijn ontbijt en ben ik op zoek gegaan naar een voedzaam en lekker ontbijtje. En zo is het recept voor het powerontbijt ontstaan. Zeker in de koude wintermaanden vind ik het lekker om de dag met iets warms te beginnen.

Wat heb je nodig:
– een groot glas gevitaliseerd water. Ik gebruik hiervoor een karaf die we ook in ons restaurant 100% Veggie gebruiken. Deze handgeblazen karaffen zijn zo gemaakt dat het water zachter van smaak wordt en daarmee gemakkelijker door je lichaam wordt opgenomen.
– een handje vol van je favoriete muesli
– een handje vol quinoa
– een eetlepel chia zaden
– een handje vol moerbeien, gojibessen of andere superbessen, zoals bosbessen, cranberries, o.i.d.
– een theelepel tarwegraspoeder
– een handje vol gepelde geweekte amandelen. Het beste is om deze de avond van te voren in gevitaliseerd water te weken. Om de schil eraf te halen, kun je de geweekte amandelen overgieten met kokend water, de schil gaat er dan heel gemakkelijk van af.
ps: de hierboven genoemde links zijn affliate links, ik bestel regelmatig bij Spiruella en ben er een heel tevreden klant.

Hoe maak je het powerontbijt? Nou heel eenvoudig. Doe het gevitaliseerde water in de pan, voeg daar de quinoa, de muesli en de chia zaden aan toe en kook net zolang totdat de quinoa zich opent en zacht is geworden. Voeg dan de moerbeien, gojibessen en andere bessen aan toe en laat het nog even staan met de deksel op de pan. Haal het uit de pan en doe je powerontbijt in een schaaltje, voeg daar de amandelen en de tarwegras aan toe. Je powerontbijt is nu klaar.

Hoe eet je je powerontbijt? Ga op een rustige plek zitten, laat je telefoon nog even op de vliegtuigmodus staan, laat de krant nog even liggen, laat ook nog even de televisie uit. Eet met je volle aandacht je ontbijt op, vergeet daarbij niet minimaal 15 – 20 keer per hap te kauwen

Eetsmakelijk!

Ik lees graag hieronder op m’n weblog hoe het ontbijt je bevalt en of je aanvullingen hebt!

Hartelijke groet,

Mirelle

 


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).