De beste ideeën schud je vaak zomaar uit je losse pols. Je denkt er niet eens echt over na, het zijn van die ideeën die er plotseling zijn. Van die zogenaamde ‘AH HA’ momenten. Plotseling weet je het, eindelijk heb je de oplossing gevonden voor een issue dat al langer speelde. Geweldig!

Ditzelfde, alleen dan helaas met een tegenovergestelde effect, speelt vaak in je lichaam. Je voelt je lichaam niet, totdat je opeens klachten hebt. En dan besef je je, ja, ik voelde wel eens wat in mijn pols, schouder of nek, maar ja, daar heeft iedereen die werkt weleens last van, toch? Dus die klachten heb je genegeerd.

Vorige week tips hoe je je schouders ontspant, vandaag wil ik graag 9 oefeningen van elk 1 minuut met je delen, zodat je zorgt voor een soepele pols en RSI-achtige klachten jou bespaard blijven.

  • Kom goed rechtop zitten en plaats je handen in gebedshouding. Duw ze gedurende 1 minuut stevig tegen elkaar. Sluit je ogen en maak contact met je hogere zelf.
  • Ontspan de houding en schud eerst 1 minuut lang je armen los vanuit je schouders.
  • Schud daarna 1 minuut je polsen los vanuit je ellebogen.
  • Schud tot slot 1 minuut je vingers los vanuit je polsen.
  • Na het schudden laat je je armen nog 1 minuut ontspannen naast je lichaam hangen, voel wat je voelt. Voel hoe de energie stroomt door je lichaam.
  • Strengel je handen dan in elkaar en draai gedurende 1 minuut rondjes met je handen naar links en daarna 1 minuut rondjes naar rechts.
  • Adem diep in en laat je adem gaan zoals die gaat, terwijl je 1 minuut lang met je handen begint te zwaaien. Let erop dat je polsen ontspannen zijn en je je ellebogen in je zij zet en je handpalmen naar voren wijzen.
  • Plaats tot slot je handen opnieuw tegen elkaar in gebedshouding. Sluit je ogen, voel wat je voelt, neem even de tijd om naar je innerlijke behoeften te luisteren, stel jezelf de vraag: ‘lichaam wat heb je nu, op dit moment, nodig van mij?, wacht het antwoord af en sluit na 1 minuut bewust de sessie af.

Heel veel succes! Heb je nog aanvullingen of tips die helpen om goed voor je lichaam in het algemeen en je polsen in het bijzonder te zorgen, ik lees het graag op m’n weblog!
Hartelijke groet,

Mirelle


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7 Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).