Business Yoga oefeningen zijn vaak heel simpel en altijd kort en krachtig. De oefeningen zijn vaak geïnspireerd door de dieren om ons heen. Zo ook de ademhalingstechniek, die ik deze week met je wil delen.

Want wist je dat ademen als een hijgende hond je immuunsysteem een enorme boost geeft? Gewoon je tong zo ver mogelijk uitsteken en zo snel als je kunt ademen door je open mond. Doe het een paar minuten en je bent verlost van al die ziekmakende bacillen die in je mond zitten.

Een paar tips bij de uitvoering:

  • Zorg ervoor dat je in een rustige ruimte bent, waar je niet gestoord wordt (en jij ook de anderen niet stoort). Een toilet is een prima alternatief, mocht er binnen jouw bedrijf geen aparte meditatie ruimte zijn.
  • Doe de oefeningen op een lege maag, dus niet net na de lunch. Dan is je lichaam druk met het verteren van je maaltijd en wil het eigenlijk niet gestoord worden (dit is de reden waarom veel mensen last hebben van een after-lunch dip, maar goed, dat is een onderwerp voor een andere keer)
  • Luister tijdens de oefening goed naar je lichaam. Als het niet goed voelt, stop dan, adem rustig en diep en ga daarna weer verder.

Zo doe je de oefening:

  • Kom goed rechtop zitten
  • Steek je tong zo ver als je kunt naar buiten
  • Ga nu zo snel als je kunt ademen door je open mond. Dit klinkt alsof je een hijgende hond bent. Trek daarbij elke keer dat je uitademt je navel naar binnen. Als je het goed doet, dan voel je tintelingen in je lichaam.
  • Doe dit 3 tot 5 minuten
  • Adem dan diep in, hou je adem vast en duw je tong tegen je gehemelte
  • Adem dan diep uit en herhaal dit nog 2 keer.
  • Ontspan en ga weer verder met waar je mee bezig was of eet een stuk fruit, want ook dat geeft je weerstand!.

Laat je me hieronder weten hoe het voor je was en wat de oefening met je deed? Dank je!© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”