Droom jij weleens over wat je die dag meegemaakt hebt op je werk? Herken je dat, in je droom heb je een geweldige oplossing voor het issue waar je die dag (of dagen) mee bezig bent. Alles is opgelost. Super, alleen jammer dat je vaak vergeten bent wat de oplossing was, als je wakker wordt. Frustrerend… Het kan ook zo zijn dat in je droom het project helemaal in de soep loopt en dat als je wakker wordt, je blij bent dat het slechts een droom was.

Je zou willen dat je alleen als je op je werk bent, over je werk nadenkt. Zodat je als je vrij bent, ook echt vrij bent. Hoe krijg je dat nou voor elkaar? Hoe maak je nu je hoofd leeg. Hoe laat je de eventuele stress die je op het werk hebt, op je werk en neem je het niet mee naar huis?

Dat zijn vragen die mij vaak gesteld worden. Het antwoord is op zich is makkelijk,gewoon niet aan je werk denken als je vrij bent, maar de uitvoering daarvan… tja, dat is lastiger, omdat je je gedachten niet zomaar aan en uit kunt zetten, tenminste, de meesten van ons kunnen dat niet…

Hieronder 9 tips die mij heel erg helpen om thuis niet aan mijn werk te denken, zijn de volgende:

  1. Zet zodra je je computer uitzet, ook je werktelefoon uit.
  2. Laat je laptop op je werk (zoveel als mogelijk), hierdoor is het makkelijker om je werk-email alleen op je werk te lezen.
  3. Als je je werk verlaat, doe dat dan heel bewust. Ga dus heel bewust door de (draai)deur en stel jezelf dan ook voor dat je in je hoofd de deur van je werk dicht doet. In het begin lukt dat wellicht nog niet zo goed, maar als je het een maand lang elke dag doet, dan zul je zeker het effect merken.
  4. Adem zodra je buiten staat een paar keer diep in en diep uit en zeg tegen jezelf, zo, nu ben ik vrij! Geniet van dat moment.
  5. Neem tijdens de reis van je werk naar huis ook echt de tijd om je hoofd leeg te maken. Werk je vanuit huis, loop dan even een rondje om je huis, dat is vaak al genoeg om te schakelen tussen de werk en de thuis modus.
  6. Drink gedurende dag veel water, zo reinig je je lichaam. Een schoon lichaam zorgt ook voor een rustiger hoofd.
  7. Zodra je thuis komt, kleed je om. Doe gemakkelijk zittende kleden aan, zodat je echt onderscheid maakt tussen werk en thuis.
  8. Ga dan op de grond liggen, doe een bodyscan (in dit artikel beschrijf ik hoe je dat doet), voel wat je voelt.
  9. Rol daarna een aantal keer op de grond, dit helpt je om die werkenergie echt van je af te schudden en helpt je te aarden. Heb je kinderen, ga dan met ze op de grond spelen, je zult merken dat je daardoor ook makkelijk zakt in je energie. Vooral voor al die mensen die de hele dag achter de pc werken en met hun hoofd bezig zijn, is dit zo belangrijk en zal dit ogenschijnlijk vreemde rollen echt bijdragen aan rustigere nachten en een rustiger hoofd.

Succes ermee. Ik ben heel benieuwd hoe het voor je was om deze tips toe te passen en hoor graag je aanvullingen hieronder!!


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”