Ga je mee lunchen? Nee, ik moet nog even iets afmaken en eet hier m’n boterhammetjes wel op…. Hoe vaak per week zeg jij dit tegen je collega’s? Als dit herkenbaar voor jou is, lees dan verder en laat je inspireren om in het vervolg toch op te staan en je lunch niet achter je pc op te eten.

Waarom is het verstandig om niet achter je pc te lunchen?


1) Je neemt tijd voor jezelf.
Iedereen moet eten, dus ook jij en je hebt recht op een lunchpauze, dus neem deze ook. Zeker voor diegene die moeite hebben met het stellen van grenzen, stel in elk geval deze grens en ga lunchen. Neem niet je werktelefoon mee, maar neem echt even dat half uurtje voor jezelf. Ga als je wilt naar buiten, om even een frisse neus te halen.

2) Je bent weer even in beweging. Naast dat lunchen achter je bureau ervoor zorgt dat je bureau vies wordt, ontneem je jezelf ook het loopje naar de kantine. Als je 8 uur werkt, dan zit je al meer dan genoeg achter je pc, dus grijp elke kans om op te staan en weer even in beweging te zijn. Je zult merken dat je op die manier lekkerder in je vel zit.

3) Je gaat minder snoepen.
Het is bewezen dat je minder trek in tussendoortjes hebt als je bewust je lunch op eet. Dat betekent dat als je even snel een boterham achter je pc opeet, terwijl je bezig bent om iets af te maken, je met je aandacht niet bij het eten bent, maar bij je werk. Hierdoor vult het eten zich minder goed, waardoor je of meer eet of meer trek hebt en dus meer gaat snacken.

4) Je gaat even uit je ‘bubbel’.
Door even op te staan en naar een andere ruimte te lopen, krijg je vaak nieuwe inzichten en komt opeens de oplossing voor het probleem waar je die ochtend mee bezig was in je op. Want juist door even afstand te nemen, even te ontspannen, zorgt ervoor dat je daarna weer gefocust aan t werk kan.

Eetsmakelijk voor straks 😉


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”