(foto: www.BNR.nl)

Was het vorige week eindelijk lekker weer, wordt je opgeroepen om binnen te blijven omdat de lucht ongezond is. Omdat er teveel fijne stofdeeltjes, Berkenpollen en Saharazand in zitten…

Voor de hooikoorts en longpatiënten is dat echt heel vervelend. Ze hebben extra last. Ik merkte het aan mijn zoontje, die opeens verkouden was en zelf voelde ik het in mijn keel. Dus maar eens op zoek gegaan of er een yogaoefening is, die de pijn en het ongemak kan verlichten.

En ja, ik heb er een gevonden! Het is een simpele ademhalingstechniek, de zogenaamde Sitali adem, die ervoor zorgt dat je veel minder last van de vieze lucht hebt. En dat is fijn, want het is zo lekker om buiten te zijn, vind je niet?

Wist je dat deze ademhalingstechniek ook goed werkt voor mensen die last hebben van de airco. Bij ons op kantoor zeggen we elke keer als we moeten niezen voor de grap dat we allergisch voor elkaar zijn. De echte boosdoener is de airco.

Hoe doe je de reinigende adem, die je longen schoon maakt en je lichaam afkoelt:

  • Ga goed rechtop zitten in een meditatieve houding.
  • Leg je handen op je knieën.
  • Sluit je ogen.
  • Maak een rolletje van je tong. Als je dat moeilijk vind, kun je je vinger op het puntje van je tong leggen en dan je tong om je vinger krullen.
  • Adem nu in door het rolletje van je tong.
  • Adem uit door je neus
  • Ga hier 3 tot 23 minuten mee door.
  • Om af te sluiten, adem je diep in en duw je de zijkant van je handen onder je jukbeenderen. Als het niet meer comfortabel voelt, adem dan diep uit. Adem diep in en herhaal het nog 2 keer.
  • Ontspan dan je adem, ontspan je lichaam en proef de smaak in je mond. Is het bitter, dan raad ik je aan de oefening de komende tijd regelmatig te herhalen, omdat er kennelijk veel afvalstoffen in je lichaam zitten. Via deze ademhalingstechniek komen ze naar buiten.

Laat je me weten wat deze oefening voor jou betekent heeft? Je kan je reactie hieronder op mijn weblog achterlaten.

Geniet van je dag!


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”