(foto: www.schoolplaten.com)
Loop jij te rennen en te vliegen om al je werk in de daarvoor bestemde tijd af te ronden? Ben je aan de ene kant blij dat de feestdagen eraan komen, maar voel je aan de andere kant ook de druk van al het werk dat op je bordje ligt?

Heb je het gevoel dat alles wat op je bordje ligt prio 1 heeft en vandaag gedaan moet worden? Maar ja, je manager inschakelen om de prio’s helder te krijgen, dat doe je ook niet (want wanneer zou je dat moeten doen)…

En kan je je er boos om maken dat juist nu het management met nieuwe projecten komt?
Je hebt al geen tijd om voldoende aandacht te schenken aan de business as usual, waar moet je in godsnaam de tijd vandaan halen om extra projecten – waarvan je heus het belang inziet – te doen….

Herkenbaar? Dan kan ik me voorstellen dat de volgende oefening, die je kan doen terwijl je van vergadering naar vergadering loopt, heel fijn voor je is.

Het gaat als volgt:
Terwijl je van de ene meeting naar de andere loopt (of zodra je even opstaat om koffie te halen), doe je de volgende ademhalingstechniek.

  • Adem je in in 4 pufjes door je neus totdat je helemaal vol zit
  • Dan adem je uit in 8 pufjes door je mond totdat je weer helemaal leeg bent
  • Ga hier net zolang mee door tot je je bestemming hebt bereikt.
  • Als je de bestemming bereikt hebt, adem dan een paar keer diep in en uit, voel je voeten op de grond en ga dan verder waar je mee bezig was. Op deze manier zorg je ervoor dat je meer met je aandacht erbij bent, zodat je niet nog in je hoofd bij de vorige vergadering was, maar aanwezig en alert kunt zijn.

Je zult merken dat t helderheid en ruimte in je hoofd geeft. Ook geeft deze oefening je meer energie waardoor je gemakkelijker alle dingen die op je bordje liggen kunt doen.

Succes!

Laat je me weten wat deze oefening voor jou betekent heeft? Je kan je reactie op mijn weblog achterlaten.

Geniet van je dag!


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”