Hoe vaak heb ik dat wel niet tegen mezelf gezegd? Vandaag kauw ik elke hap minimaal 20 keer voordat ik ‘m doorslik, vanaf vandaag neem ik de trap ipv de lift, vanaf vandaag ga ik echt vooruit werken met de nieuwsbrief, vandaag ga ik….(vul maar in waar jij graag vandaag mee zou willen beginnen)

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind het niet moeilijk om goede voornemens te verzinnen, maar me eraan houden, dat is andere koek 😉 Ik ben daar niet de enige in, het is de reden waarom veel mensen er niet eens meer aan beginnen, omdat ze weten dat ze het toch niet vol gaan houden.

Dat is jammer, want het voornemen komt vanuit een verlangen dat in jou leeft. Het verlangen om iets te veranderen. Veranderingen zijn noodzakelijk in het leven, ze zijn de eerste stap op weg naar groei, maar het is ook spannend. Het is bovendien een natuurlijke reactie van je lichaam om je daar tegen te verzetten. Je lichaam houdt nu eenmaal niet van veranderingen, ook al is de huidige situatie nog zo slecht.

Daarom lopen veranderingsprocessen binnen bedrijven ook vaak stroef. Helemaal als er geen aandacht is voor het mentale switch die van de mensen gevraagd wordt.

Het doorvoeren van veranderingen werkt eigenlijk alleen goed, als je ook fysiek de verandering voelt. Door bijvoorbeeld elke dag 3 minuten nee te schudden, zul je merken dat het makkelijker voor je is om nee te zeggen. Je lichaam heeft het dan al geoefend. En dat is precies de gouden tip die ik met je wil delen deze week.

TIP: Wil je iets veranderen, zorg er dan voor dat je het lichamelijk voelt. Zorg dat je de verandering in al je cellen doorvoert. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om vandaag te beginnen en het vol te houden 😉

Op deze manier leer je je lichaam om op te houden met dingen uit te stellen, zodat je structureel afrekent met je uitstelgedrag.

  • Ga rechtop zitten, sluit je ogen.
  • Adem langzaam en diep in. Voel dat je buik naar voren gaat.
  • Hou je adem zo lang als comfortabel is in.
  • Merk je dat je moet uitademen, adem dan rustig uit.
  • Hou vervolgens je adem uit en wacht met inademen totdat je voelt dat je niet langer je adem uit kunt houden.
  • Adem dan opnieuw rustig en diep in.
  • Ga hier 3 minuten mee door.

Succes!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2013 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”