Wil je nog iets drinken? Ja, doe nog maar een bakkie. Voordat je het weet heb je voor 10.00 uur al 3 of meer kopjes koffie/cappuccino of espresso op.

Nu weten we allemaal dat koffie – teveel koffie – niet zo goed is voor het lichaam. Daar ga ik in dit artikel geen aandacht aan besteden. Vandaag wil ik je een aantal tips geven, hoe het anders kan.

Tip 1: Doe net als de Italianen
Drink altijd een glas water bij je koffie/cappuccino/espresso. Op die manier verdunt de koffie zich en vul je het water, dat de koffie aan je lichaam onttrekt, direct weer aan. Ik geef mijn collega’s standaard een glaasje water bij hun koffie.

Je zal merken dat je hierdoor minder zin hebt in koffie en meer water drinkt.

Tip 2: Geef jezelf een limiet per dag
Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld maximaal 3 koppen koffie per dag drinkt. Als je het ook lekker vindt om ‘s avonds een kopje koffie te drinken, zoek dan nog 2 momenten op de dag uit, waarop je kopje koffie het allerlekkerste smaakt. Geniet dan op die momenten echt van je bakkie en drink op de andere momenten bij voorkeur warm water.

Succes! Laat je me hier weten hoe het voor je werkt?


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”