M’n schatjes.

De zorg voor kleine kinderen combineren met je werk is – en blijft ook na het lezen van dit artikel – een grote uitdaging. De oplossing heb ik helaas niet voor je, maar herinner je nog mijn artikel van vorige week met m’n tip over ‘problemen‘.

Wat ik deze week wel voor je heb, is een lijstje met 11 tips die je helpen om zoveel mogelijk te genieten van zowel je werk als je kids.

 1. Geniet van het moment. Stop met piekeren over de toekomst. Leef nu! Vertrouw erop dat alles goed komt en gaat zoals het moet gaan.
 2. Leg de lat niet te hoog. Teleurstellingen komen meestal door te hoge verwachtingen. Voorkom die door realistisch te zijn in wat mogelijk is. En ja, dat is af en toe veel minder dan je soms zou willen.
 3. Accepteer dat niet alles meer kan en dat alles meer tijd kost.
 4. Plan ruim in. Zorg ervoor dat niet alles in het honderd loopt als iets even tegen zit. Want kleine kinderen zijn nu eenmaal vaker ziek en willen dat papa of mama bij zich.
 5. Onthoud ‘Less is more’. Zeg vaker nee. Een super goede manier om dat te oefeningen is  dagelijks een paar minuten met je hoofd van links naar rechts te schudden. Dat is niet alleen goed voor je nek, maar t helpt je ook je to do list hanteerbaar te houden:-)
 6. Adem lang en diep. Door langer en dieper te ademen, word je ontspannen en kun je meer aan. Dat heb je echt nodig.
 7. Doe een ding en maak het af voordat je met iets nieuws begint… Dit is vooral een tip voor mezelf, want mensen die met mij werken weten dat ik altijd meerdere dingen tegelijkertijd doe…)
 8. Probeer niet alles alleen te doen. Juist als je van jezelf weet dat je moeite met het vragen om hulp hebt, is dit de periode om het te leren. Want je gaat er zelf aan onderdoor als je het niet doet.
 9. Doe af en toe oogkleppen op. Is het een rommeltje in huis, maar ben je te moe om op te ruimen. Geef dan gerust toe aan je moeheid. Luisteren naar je lichaam, met oogkleppen op, is in deze fase van je leven helemaal niet erg.
 10. Zorg voor voldoende hulp bij je dagelijkse werkzaamheden. Neem een schoonmaker voor je huis, maak gebruik van thuis afgehaald.
 11. Neem dagelijks de tijd voor jezelf, al is t maar 9 minuten business yoga. Het maakt een wezenlijk verschil

Geniet van je werk en je kids!!

Heb je aanvulling of opmerkingen? Ik hoor het graag! Laat je reactie hieronder achter!

Hartelijke groet,

Mirelle


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”