Stress zorgt er vaak voor dat je minder goed en minder diep slaapt. En dat terwijl je juist die diepe slaap nodig hebt om van de stress te herstellen.

Hoe zorg je er nu voor dat je dieper slaapt?

Volg deze 6 tips en ervaar het zelf:

Tip 1: Ga op tijd naar bed.

Wist je dat de uren die je voor 24.00 uur slaapt, dubbel tellen;-)

Tip 2: Maak gebruik van een vast avondritueel.

Een avondritueel helpt je lichaam en je geest, zodra je ermee begint, weten ze dat het tijd is om te slapen. Het werkte toen je een baby was en het werkt ook nu nog.

Tip 3: Eet of drink minimaal een half uur voordat je wilt gaan slapen niets meer.

Als je lichaam in de slaaptoestand is, dan kan het niet zo hard werken aan de vertering, vandaar dat het niet handig is om zo vlak voor het slapen te eten.

Tip 4: Zorg voor een rustige slaapkamer met zo min mogelijk (het liefst helemaal geen) electronische apparaten.

Dus geen tv, computer o.i.d.

Tip 5:

Bereid je zo veel mogelijk al voor op de dag die komen gaat. Dus leg de avond van te voren al de kleren klaar die je die dag aan wilt trekken. Maak je lunchpakketje al, zodat je de volgende ochtend in alle rust kunt opstaan. Zet je wekker 5 minuten eerder, dat geeft je de ruimte om net alles iets rustiger aan te doen.

Tip 6: Ga nu op je rug in bed liggen, met je handen op je buik.

Adem een aantal keren diep in je buik, waarbij je op een inademing je buik naar boven brengt en op een uitademing je buik weer laat zakken. Bij elke inademing voel je je dankbaar voor het moois dat deze dag je gebracht heeft en op elke uitademing laat je alles weer los. Na tien keer diep in en uitgeademd te hebben, draai je op je rechterzij, zodat je automatisch door je linkerneusgat gaat ademen. Ademen door je linkerneusgat maakt je rustig en kalm, zodat je ontspannen en diep kunt slapen.

Slaap lekker
en morgen weer gezond en vol energie op 😉

Heb je aanvulling of opmerkingen? Ik hoor het graag hieronder!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”