De drie grootste winsten die je behaald door een goede voorbereiding!

Het is een open deur, een goede voorbereiding is het halve werk. Toch kom ik nog zo vaak tegen dat er van alles op het laatste moment gedaan moet worden. Ook zelf loop ik daar nog regelmatig tegen aan, dus dit artikel is niet alleen voor jullie, maar ook zeker voor mezelf geschreven;-)

Voordat ik ga kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer voorbereid door het leven gaat, de twee hoofdredenen die ik hoor waarom het niet lukt om zaken voor te bereiden.

  1. Er ligt te veel werk, dus waar moet de tijd vandaan halen om vooruit te werken, ik ben al blij dat ik iets gedaan krijg.
  2. Er verandert elke keer wel weer wat, dus waarom zou ik dubbel werk doen.

Beide redenen vragen om een andere aanpak. Is het te druk, zorg dan dat je het probleem bij de kern aanpakt, dus zorg ervoor dat er minder op je bordje komt te liggen. Delegeer, zeg vaker nee of vraag hulp. Zorg ervoor dat wat op je bordje ligt, dat daar voldoende ruimte in zit om tussendoor adem te halen.

Zit jij in de situatie dat er elke keer wel weer wat wijzigt, waardoor je voor je gevoel niet vooruit kunt werken, omdat het zonde van je tijd is? Probeer dan naar de overeenkomsten op hoofdlijnen te kijken. Kijk naar wat wel stabiel is en kijk daarna naar de wijzigingen. Wellicht zie je ook daar patronen in. Breek je project op in kleine deelprojecten, maak mini stappen, zodat het voor jezelf goed overzichtelijk is en blijft.

Door goed naar de situatie te kijken, zet je eigenlijk al de eerste stap van de voorbereiding. Ken jij de 8 adviezen voor succesvolle mensen van Steven Covey? Een daarvan is om te beginnen met het doel voor ogen. Zodra je namelijk helder hebt, wat je wilt bereiken, dan kun je de weg er naar toe uitstippelen. Het werkt heel goed.

Ga nu eens na aan hoeveel projecten jij hebt gewerkt, waarvan je niet precies wist wat het einddoel was. Hoe was het om aan die projecten te werken? Waarschijnlijk kostten ze veel energie en tijd en leverden ze veel frustratie op.

Werk je op dit moment aan een project waarvan niet helemaal helder is waar t naar toe gaat?
Stop dan, en neem de tijd om het (gezamenlijke) doel helder te krijgen. Neem voldoende tijd voor de voorbereiding, dan zul je zien dat je die tijd dubbel en dwars terugverdiend later in het traject.

Want een goede voorbereiding levert je het volgende op:

  1. betere resultaten
  2. meer plezier in je werk
  3. minder stress

Succes!

Hoe bereid jij je voor? Ik hoor het graag!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”