Doe de Business Yoga gezondheidstest!

Doe de volgende simpele test om te kijken hoe het met jouw gezondheid gesteld is.

  • Ga zitten op de grond;
  • Ga weer staan. Probeer daarbij je handen niet te gebruiken of als je het echt niet kan, dan slechts een hand;
  • Doe dit 2 minuten lang.
  • Tel hoe vaak je bent opgestaan.
  • Tel hoe vaak je je hand of handen hebt moeten gebruiken.

Tip: adem in als je gaat staan en adem uit als je gaat zitten, je zult merken dat het dan gemakkelijker gaat.

De uitslag van de Business Yoga gezondheidstest kun je vergelijken met een stoplicht. Groen is ga zo door, oranje is pas op en rood is stoppen.

GROEN LICHT:
Je lichaam is in een super goede conditie als je met gemak 20 keer opstaan en weer zitten haalt.
Je doet dit zonder je handen erbij te gebruiken. Het is voor jou zaak om zo gezond te blijven 😉

ORANJE LICHT:
Je lichaam vraagt om extra aandacht als je gedurende 2 minuten tussen de 10 en de 20 keer kunt opstaan. Hierbij heb je af en toe je handen nodig gehad bij het opstaan. Zoals een oranje licht al zegt, pas op. Het is raadzaam om serieus werk te maken van je gezondheid. Je lichaam heeft extra aandacht nodig, geef dat ook.
Tips: Ga meer bewegen, meer ontspannen, let op wat je eet, begin met yoga en zorg ervoor dat het rustiger wordt in je hoofd.

ROOD LICHT:
Je lichaam geeft aan dat het tijd is om te stoppen als het jou niet lukt om gedurende 2 minuten 10 keer op te staan, zonder daarbij je beide handen te gebruiken.
Je lichaam vraagt je te stoppen met je slechte gewoontes, te stoppen met teveel piekeren en te stoppen om als maar door te gaan.

Ik ben benieuwd naar jouw uitslag, laat je het me weten, ook als je vragen over de test hebt?

Succes!


Wil je serieus werk maken van je gezondheid en jezelf de hoogste prioriteit geven, start dan vandaag nog met het jaarprogramma Business Yoga. Hierbij krijg je elke week een videoles in je mailbox, zodat je onder mijn begeleiding en inspiratie je de tools die je zo hard nodig hebt, je eigen kunt maken. En dat alles in je veilige omgeving. Klik hier om je aan te melden. De eerste drie lessen ontvang je geheeel gratis!


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”