Valt het jou ook op dat als je mensen over hun vakantie hoort praten, dat ze dan van alles vertellen, maar bijna iedereen sluit af met … het was lekker, maar veel te kort….

Juist zo na de vakantie is het een uitdaging om niet terug te verlangen naar dat vrije gevoel, naar niets moeten, gewoon lekker zijn. Gewoon opstaan wanneer je wakker wordt of de halve dag in je pyjama lopenHeerlijk toch?

Maar de vakantie is voorbij.
De tijd om te klagen is weer begonnen…Heel toepasselijk las ik van de week op de scheurkalender de volgende spreuk: “zolang er verlangen is, kun je niet gelukkig zijn”.

Zolang er verlangen is, kun je niet gelukkig zijn. Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Is het niet zo dat je altijd wel iets wilt, iets dat je graag wilt veranderen, iets dat je wilt bereiken? Heb je niet altijd iets te klagen?

Het hebben van verlangens zorgt ervoor dat je niet in het hier en nu aanwezig bent. Verlangens zorgen voor luchtkastelen. Verlangens zorgen voor onrust in je hoofd. En dat is nu juist niet wat je wilt. Je wilt vaak rust en ruimte.

Is het dan zo dat je geen verlangens meer ‘mag/moet’ hebben? Behalve dat het heel lastig is om geen verlangens meer te hebben, – dit vraagt echt dat je de baas bent over je gedachten -, is het ook zonde om de energie die vrijkomt met de verlangens niet te gebruiken.

Hoe kun je nu die verlangens gebruiken? Ik stel voor om de creatieve energie die de verlangens met zich mee brengen, om die te gebruiken. En dat doe je door niet te klagen, maar de situatie zoals die is volledig te omarmen.

Op facebook kwam ik een tijdje geleden het volgende tegen. De uitdaging om 24 uur niet te klagen, zelfs niet een keertje… En dan te kijken hoe je leven begint te veranderen…

Ik stel voor om gezamenlijk de komende 24 uur niet te klagen…

Doe je mee en laat je me weten hoe het voor je was en welke veranderingen je sindsdien bent tegengekomen?

Heb je aanvulling of opmerkingen? Ik hoor het graag!


Wil je zelf ervaren hoe je kunt ontspannen door lichamelijk de stress los te laten? Boek dan een kennismakingssessie Business Yoga. Bel me voor meer het maken van een afspraak: 06 44 55 89 81


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”