Hoe zou het leven eruit zien als de dagen van de week een andere naam zouden hebben?

Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Waarom heet maandag maandag en dinsdag dinsdag. Is maandag de dag van de maan? En donderdag de dag waarop het altijd dondert? Nee, er zit (bij mijn weten) geen logica achter de namen. Ze zijn ooit ontstaan en sinds jaar en dag geven we dat door van generatie op generatie.

Hoe zit dat met dingen die je op je werk tegenkomt?
Doe je soms ook dingen waarvan je eigenlijk niet precies weet waarom je het doet? Behalve dan, dat als je het niet doet, er dan iets mis gaat. En bovendien heeft je voorganger tegen je gezegd dat je het moet doen. Het zijn van die dingen die je op de automatische piloot doet. Je denkt over het hoe en waarom niet eens meer over na, je doet het gewoon.

Als ik je nu zou vragen een lijstje te maken van de handelingen die je elke dag op de automatische piloot doet, dan zul je daar best even over na moeten denken. Een aantal van die dingen kosten je geen energie, maar er zullen ook zaken zijn die je op de automatische piloot doet, die je energie kosten.

Even terugkomend op de dagen van de week. Beeldend kunstenaar Bruin van der Duim heeft ze zo genoemd:


Wellicht kun je voor je eigen werkzaamheden ook namen verzinnen die je energie geven, die je inspireren om dat te doen wat gedaan moet worden.

Ook hoor ik via de weblog graag hoe het voor je is of als je nog vragen hebt.


Wil je serieus werk maken van je gezondheid en jezelf de hoogste prioriteit geven, start dan vandaag nog met het jaarprogramma Business Yoga. Hierbij krijg je elke week een videoles in je mailbox, zodat je onder mijn begeleiding en inspiratie je de tools die je zo hard nodig hebt, je eigen kunt maken. En dat alles in je veilige omgeving. Klik hier om je aan te melden. De eerste drie lessen ontvang je geheel gratis!


© 2014 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek “Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, “De 7Geheimen van Business Yoga”. Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com. (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).”